Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-05-1999, 03:04 AM
Targon Targon is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: Australia
Posts: 472
Default Digi-001 functionality.

Will the Digi001 box enable audio signals to be routed through it and heard out the master outs without PT software running??I dont want to have to have ProTools running all the time with record enabled.

Will Digi001 act like a mixer or a thru box??

TaRGØN
Reply With Quote
  #2  
Old 10-05-1999, 02:01 PM
Techsupt2 Techsupt2 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Posts: 106
Default Re: Digi-001 functionality.

Targon

Yes you'll be able to monitor inputs 3-4 without powering on the host-computer. Any input coming in 3-4 will be routed directly out to the monitoring output and the volume can be controlled by the main Vol knob on the front panel.

Brad
Reply With Quote
  #3  
Old 10-05-1999, 02:18 PM
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Digi-001 functionality.

Is that a feature to bypass latency?

And can we expect any latency while overdubbing or tracking?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-06-1999, 08:02 AM
carlone carlone is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, Ca.
Posts: 666
Default Re: Digi-001 functionality.

That was a feature designed to enable you to connect a CD or DAT or whatever stereo device you would like to monitor while the computer is off.

There's a small amount of latency (as there is in any host based system). There are various settings you can make to minimize the effect. For instane when you're doing overdubs you can set the buffer at a small setting like 128 or 256. When you're mixing you an go up higher to allow for more plugins ect....
On a blue and white g3 or g4 the latency issue is not a problem. I've played with drummers who were more latent than the 001.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
002 functionality Bosskitty 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 01-09-2006 12:57 PM
idea for audiosuite functionality DIGI please note tomcat Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 07-13-2005 08:50 AM
Digi 002r functionality with a Dual 2.0Ghz G5 onenine 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 10-27-2004 12:08 PM
5.2 functionality - Input from Digi please ianmiller Tips & Tricks 1 09-19-2001 07:02 PM
PT 24 NT Functionality bluemt Pro Tools TDM Systems (Win) 0 02-16-1999 08:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com