Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 10-27-1998, 09:25 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: PT24 / NT - Any FAQs or More details on how it works and operate on NT?

Session .ses files and PT NT session files are completely incompatible and always will be. There is no way to rectify this. They are two very different programs written in different programing languages. They're apples and oranges. The good news is the S8 audio file format (.WAV) is the same native file format as PT NT. So the only work around we can offer is to suggest you bounce any session 8 tracks you need, store them on your drive(s) and import them into a PT session.

PT Project and PT TDM (mac) are the exact same program. One features TDM technology and one doesn't. So it makes sense that you can open a TDM session into a project system. What happens is the session comes up and warns the user that certain plug-ins will not be instantiated. User says, "OK" and the session opens. What allows this to work is that it's the same program written in the same language, using the same system files and (essentially) the same hardware. I hope this information is helpful.

Tom S
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #22  
Old 10-27-1998, 10:57 AM
Przemek Przemek is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Poznan, POLAND
Posts: 1,004
Default Re: PT24 / NT - Any FAQs or More details on how it works and operate on NT?

Thank you, Tom. But some kind of translator maybe? In the future? ;-)
OK, I can go with it (I have spare S8 ;-)
I have another question. This is the question to Digi or one of beta-testers: How windows in
PT/NT works? Is it like in Session8, where you have to click on bar to
put it in front and you can work even on partially covered window
without moving it to the top (I LOVE that feature!!!) or clicking
anywhere in window brings it to the top immediately (like in Mac and
other Windows apps)?
Thanks,
Przemek.
__________________
http://imaginatlh.com/91709
Reply With Quote
  #23  
Old 10-28-1998, 10:12 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: PT24 / NT - Any FAQs or More details on how it works and operate on NT?

PT NT screen operation works similar to the mac. In order to do somthing on a particular screen, you click on it and it jumps forward.

Pro Tools will run in the background and multitask quite nicely. You can do almost any type of editing as the program plays. You can hide it off in the task bar and open another program. It will continue to play. This feature is similar to mac operation, but NT memory space is protected so it's very solid on the NT OS. If any program crashes while PT is running in the background, it tends not to disturb PT at all. This is very different on a mac in that the whole system will crash if one program crashes.

Tom S.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #24  
Old 10-28-1998, 01:14 PM
Przemek Przemek is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Poznan, POLAND
Posts: 1,004
Default Re: PT24 / NT - Any FAQs or More details on how it works and operate on NT?

Tom - did you know that feature I've mentioned was worth second monitor ;-)?
I used to work with maximized edit window and one track from mix window with meter in one corner - usually covering bin. Working this way I was (in fact I still am) able to edit in edit window AND meter was always visible! This is for me way of working when recording overdubs for films or language courses - and now I will have to resize windows! PITY.
Przemek.
__________________
http://imaginatlh.com/91709
Reply With Quote
  #25  
Old 10-28-1998, 02:23 PM
Digi Engineering Digi Engineering is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Berkeley, CA USA
Posts: 1,406
Default Re: PT24 / NT - Any FAQs or More details on how it works and operate on NT?

Przemek,
You know that with PT you can display meter and mixing controls in the edit window right?
-MR
Reply With Quote
  #26  
Old 10-28-1998, 02:55 PM
Przemek Przemek is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Poznan, POLAND
Posts: 1,004
Default Re: PT24 / NT - Any FAQs or More details on how it works and operate on NT?

Yes, I know. I have PT with AMII on my old Quadra. But I cannot, for example, adjust volume ;-( And when I do it, edit window now dissappears. But who cares, when one has PT|MIXplus? ;-)
Thanks MR,
Przemek.
__________________
http://imaginatlh.com/91709
Reply With Quote
  #27  
Old 10-29-1998, 09:06 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: PT24 / NT - Any FAQs or More details on how it works and operate on NT?

Pizemek. In the PT edit window, if you show / display I/O view (in the display menu) you can pop up a volume fader in the track info box (left hand side of the edit screen) by clicking the mouse down on "volume". This, of course, works during playback.

Tom S.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #28  
Old 10-29-1998, 02:09 PM
Przemek Przemek is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Poznan, POLAND
Posts: 1,004
Default Re: PT24 / NT - Any FAQs or More details on how it works and operate on NT?

Thank you, Tom - I hope you'll manage to sell me PT|MIXplus/NT this year and I'll have opportunity to check it out ;-)
__________________
http://imaginatlh.com/91709
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 9 and small devices... FAQs gsilbers Pro Tools 9 2 05-10-2011 09:47 PM
Pro tools9 crossgrade question that is not in the FAQs jrubbernek Pro Tools 9 2 11-23-2010 03:55 AM
002 ins 1-4 operate at +4 or -10 ???? oulablank 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-25-2008 01:33 PM
difference between PT24, PT24 Mix and Mix+ ? John H 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 04-16-2002 08:11 AM
New FAQs on the Digi 001 Site Avid 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-17-1999 02:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com