Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-06-2006, 07:27 AM
BoRiZ KukoBa BoRiZ KukoBa is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Kiev, Ukraine
Posts: 55
Default \"All Notes Off\" controller in 6.9.3

After stop playback some midi instruments continue sounding. I think this instruments don`t receive "All Notes Off" controller on stop playback.

AnyOne tell me please what can I do in PT for fix it???


WinXP pro sp2
PT 6.9.3cs2
midi interface Motu FastLane USB
2 gb RAM
__________________
-------------------------------------------------------------------------------------
Pro Tools 2018.4 Ultimate; Omni HD+HDX1 over Thunderbolt 2; MacPro 6.1
Reply With Quote
  #2  
Old 01-06-2006, 07:56 PM
nikki-k nikki-k is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Hobette Alley
Posts: 2,357
Default Re: \"All Notes Off\" controller in 6.9.3

In 6.9, I believe it is MIDI->All Notes Off.
I forget the keyboard shortcut offhand...when you drop that menu down and see that item, the shortcut appears right beside it.
__________________
nikki k
Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines.
On the other hand, you have different fingers.
Quote:
Originally Posted by nikki-k View Post
Sometimes ya just gotta put your tongue on the 9V battery just to see what all the fuss is about.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-07-2006, 02:59 AM
BIG D BIG D is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Queensland, Australia
Posts: 411
Default Re: \"All Notes Off\" controller in 6.9.3

ctrl+shift+.

that's all notes off.

Big D
__________________
INTEL QUAD XEON
INTEL S5000XVN serverboard
4 gig Fully Buffered Ram (About to add more)
3 x WD500gig SATA, 1 x WD1T32mb SATA cache Green
NVIDIA Geforce 7300le,
Command 8,HD2,192,Massive Pack 4
Windows 7 64 bit PTHD 9
Reply With Quote
  #4  
Old 01-09-2006, 10:28 AM
BoRiZ KukoBa BoRiZ KukoBa is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Kiev, Ukraine
Posts: 55
Default Re: \"All Notes Off\" controller in 6.9.3

Tnx.., I remember about Ctrl+Shift+.
During MIDI programming after each "STOP", some my MIDI instruments is continue sounding.
If I will be press Ctrl+Shift+. each time, I will boring very soon..
But other DAWs (like Nuendo) send "All Notes Off" automaticaly after stop playback each time.
And in Nuendo preferences I can turn off or turn on this function.
But Pro Tools can`t doing this. Why?

2 Digidesign:
You can insert this function in Pro Tools in the near future? Or in the nearest updatings?
__________________
-------------------------------------------------------------------------------------
Pro Tools 2018.4 Ultimate; Omni HD+HDX1 over Thunderbolt 2; MacPro 6.1
Reply With Quote
  #5  
Old 01-09-2006, 12:23 PM
Eugene Eugene is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: moscow
Posts: 180
Default Re: \"All Notes Off\" controller in 6.9.3

Quote:

2 Digidesign:
You can insert this function in Pro Tools in the near future? Or in the nearest updatings?
I hoped that v.7 had this feature or had fix for this annoying bug. Unfortunately, people on DUC say its still there. I dont think it is so hard to add in preferences smth like.. "Reset on stop"
Reply With Quote
  #6  
Old 01-09-2006, 01:15 PM
nikki-k nikki-k is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Hobette Alley
Posts: 2,357
Default Re: \"All Notes Off\" controller in 6.9.3

Yeah- a definite must-have feature IMO

For what it's worth, I am not experiencing stuck notes very much in PT 7 HD. Very rare....and I use MIDI alot. M-Audio Radium61 via USB, and a Kurzweil via Digi MIDI I/O (via USB); not using external instruments much, if at all...virtual almost 100%.
__________________
nikki k
Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines.
On the other hand, you have different fingers.
Quote:
Originally Posted by nikki-k View Post
Sometimes ya just gotta put your tongue on the 9V battery just to see what all the fuss is about.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-09-2006, 04:26 PM
Eugene Eugene is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: moscow
Posts: 180
Default Re: \"All Notes Off\" controller in 6.9.3

Hi Nikki

Are you experiencing delayed midi notes (virtual synths mainly) when recording in advanced sessions? Me and Jules described it here
It is still not clear for me are people at Digidesign aware of it.
Can you confirm this bug too?

Thank you
Reply With Quote
  #8  
Old 01-10-2006, 12:54 AM
nikki-k nikki-k is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Hobette Alley
Posts: 2,357
Default Re: \"All Notes Off\" controller in 6.9.3

Quote:
Hi Nikki

Are you experiencing delayed midi notes (virtual synths mainly) when recording in advanced sessions? Me and Jules described it here
It is still not clear for me are people at Digidesign aware of it.
Can you confirm this bug too?

Thank you
I dont have too much of an issue with delay...I dont run alot of instruments at once tho, and I use no RTAS plugins except for those instruments...ok, maybe once in a blue moon one RTQAS makes into a session...but only as a last resort. WHen I render an instrument tho, I disable all other instruments to allow the CPU's complete attention to that one thing.

But I will give it a try with a higher load...
__________________
nikki k
Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines.
On the other hand, you have different fingers.
Quote:
Originally Posted by nikki-k View Post
Sometimes ya just gotta put your tongue on the 9V battery just to see what all the fuss is about.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-10-2006, 07:41 AM
BoRiZ KukoBa BoRiZ KukoBa is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Kiev, Ukraine
Posts: 55
Default Re: \"All Notes Off\" controller in 6.9.3

I don`t know about PT 7.
2ALL: May be anyone use this function in PT 7?

P.S. Если я не ошибся - ты Женя Петров из Русаудиопро?
__________________
-------------------------------------------------------------------------------------
Pro Tools 2018.4 Ultimate; Omni HD+HDX1 over Thunderbolt 2; MacPro 6.1
Reply With Quote
  #10  
Old 01-10-2006, 08:11 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: \"All Notes Off\" controller in 6.9.3

This issue is partly a problem with the RTAS plug-ins themselves and should occur much less, if at all, in Pro Tools 7. Any issues in Pro Tools 7 are very likely a problem with the plug-in and would need to be addressed by the plug-in manufacturer.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI Controller creating two of the same notes? KAhlstrom macOS 4 05-21-2013 07:24 AM
Moving Controller Data with Midi notes Swar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-29-2009 09:38 PM
Reason + MIDI controller = hearing notes twice??? rippegari 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-01-2007 04:11 PM
"All Notes Off" controller in 6.9.3 BoRiZ KukoBa Pro Tools TDM Systems (Win) 0 10-10-2005 07:37 AM
Double notes being recorded from controller keyboard? flymax MIDI 1 10-06-2002 04:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com