Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-29-2019, 08:12 AM
drasmith drasmith is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Thunder Bay,Ontario,Canada
Posts: 86
Default RODE K2 to SPDF

How do I make the appropriate connections to use my K2 thru my 003r spdf channel?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-29-2019, 09:46 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,413
Default Re: RODE K2 to SPDF

Presuming you are after a dry signal? And are OK losing use of the rig processing for other signals? (Otherwise this is not that useful a setup, either use the Eleven Rack as the interface, or upgrade your main interface, look at an ADAT preamp, etc.)..

Open up the Eleven Rack User Guide.

Use the digital output split rig in/out mode described there to get the rig input set to one side of the (spiff and AES/EBU) digital outputs. Set the rig input to mic in.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-29-2019, 11:43 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,808
Default Re: RODE K2 to SPDF

You're going to need some kind of preamp with a digital output. On a budget, the ART Digital MPA is actually quite good. In the "amazing" class, the API A2D is worth a look
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 08-29-2019, 01:14 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,413
Default Re: RODE K2 to SPDF

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
You're going to need some kind of preamp with a digital output. On a budget, the ART Digital MPA is actually quite good. In the "amazing" class, the API A2D is worth a look
The Eleven Rack *is* an preamp with a digital output, if used as I describe above. Not a great one, (probably on par with a Mbox 3) but it's one. Since nothing is explained about the purpose here, who knows if a better quality preamp is justified or not.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-29-2019, 06:49 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,808
Default Re: RODE K2 to SPDF

Good point
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mBox 2 SPDF out to AC3 or DTS? Farmer Dave Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 02-06-2010 01:59 AM
Using SPDF of Motif ES to 002r dubaifox 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-26-2006 08:40 PM
Rode NTK VS. RODE K2 Which better for male vocals? Johnny916 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-22-2004 07:03 PM
Spdf Input to usb Mac Kenny Gioia Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 09-30-2002 09:25 AM
external fx with spdf jb hoste 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 20 08-08-2002 04:31 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com