Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-24-2013, 04:52 PM
mesaone mesaone is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: USA
Posts: 5,257
Default "Automation follows edit" button orange when turned off? [SOLVED]

I've never encountered this before.

When it's turned on, it shows the standard blue color. The editing behavior works as it should, I'm just curious about the GUI. I have checked the manual and internet, there is no mention I can find of this behavior.

This occurred in a PT 11HD session. I quit, reopened the session and it still happens. It does not occur when opening the same session in PT 10HD. Just for kicks, I created a new session in 11HD - Yep, the orange still shows up.

Last edited by mesaone; 09-25-2013 at 11:07 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-24-2013, 05:35 PM
C C is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: LA, CA, USA
Posts: 926
Default Re: "Automation follows edit" button orange when turned off?

This is normal.

Added in 11 and a vast improvement in my opinion. It shows when AFE is NOT enabled and the orange color serves as a reminder to turn it back on once you're done with it being off. The other functions in that area are no where near as destructive if left off as that one can be.
__________________
--
Ceri Thomas
Personal Site
Mix Tech/Assistant Sound Editor
Reply With Quote
  #3  
Old 09-25-2013, 11:07 AM
mesaone mesaone is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: USA
Posts: 5,257
Default Re: "Automation follows edit" button orange when turned off?

Alright, I suppose I never noticed it before since I almost always have AFE turned on. Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-25-2013, 12:07 PM
joachim's Avatar
joachim joachim is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Germany, München
Posts: 1,663
Default Re: "Automation follows edit" button orange when turned off?

PT 11 Ref Guide , page 990 :
"The indicator is highlighted when enable and not highlighted when it is disabled."

Seems, the manual is not up to date.
(and a "d" is missing )
__________________
PT 11.3.2 HD , RME Fireface 800 , Genelec 5.1 ,
Win7 64bit Professional , i7 3930 Hexcore , 48GB Ram , SSD System + SSD PT Session/Audio + SSD Video (all Samsung 840 Evo) + Spinner 1TB Data , 2x Radeon HD 5450 \\ SD 633 Femto MKH8060 MKH8070 MKH30/MKH40 DPA4060
Reply With Quote
  #5  
Old 09-25-2013, 03:57 PM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,391
Default Re: "Automation follows edit" button orange when turned off?

Even better

AFEAlerter from maggot:

http://www.maggot.co.nz/software/download.shtml

will flash your screen red when AFE is turned off. Has saved my life multiple times in the past. And it's free.

Frank.
__________________
PTHDn 2019.6 (OSX10.14.4), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Automation Follows Edit" indicator in YELLOW when it's off, please!! Danny Caccavo Post - Surround - Video 0 04-05-2012 10:22 AM
KC for "Automation follows edit" Hanswurstlsepp Pro Tools 10 1 10-23-2011 04:13 PM
"a-z" button stops working on Edit page ilovemyssl 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 04-05-2011 01:30 PM
How to turn off "Automation Follows Edit"? SuperReverb Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 01-11-2010 11:20 AM
"Hardware not connected or turned on.."error loopengine Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 07-30-2003 06:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com