Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 08-22-2011, 01:55 PM
T S T S is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: London, UK
Posts: 29
Default Re: mc control freezing

Quote:
Originally Posted by Xill View Post
This to me sounds like a router or firewall problem.
Hi, I don't have firewall on and the control is going straight into the Mac Pro using the supplied ethernet cable, no other ethernet devices are connected. I appreciate the help though! Process of elimination and all that.

I have emailed Euphonix several times with no reply. This is my second unit. I have heard other users on forums saying they needed several replacements before they got a fully operational unit. That seems quite shocking!
Reply With Quote
  #12  
Old 08-23-2011, 09:33 AM
Xill Xill is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Planet Earth, Milky Way Galaxy, Observable Universe
Posts: 296
Default Re: mc control freezing

Quote:
Originally Posted by T S View Post
Hi, I don't have firewall on and the control is going straight into the Mac Pro using the supplied ethernet cable, no other ethernet devices are connected. I appreciate the help though! Process of elimination and all that.

I have emailed Euphonix several times with no reply. This is my second unit. I have heard other users on forums saying they needed several replacements before they got a fully operational unit. That seems quite shocking!
My V1 works relatively well here, beside the screen being less precise and responsive than V2.

Before returning the hardware just make sure it's not anything else that is causing the problem. Normally you also have a 1 year guarantee at the shop or something similar, you could also bring it there and a comparison test with other McControl in stock. Else I'm sure Euphonix will help, even if it takes a while for them to reply.

Maybe the upcoming update will fix it.
Reply With Quote
  #13  
Old 08-23-2011, 01:45 PM
T S T S is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: London, UK
Posts: 29
Default Re: mc control freezing

Thanks for the advice mate, yeah I will hold tight for the 2.6.1 update.
I got it through DigitalVillage so i'm covered with a 1 year manufacturers warranty and a 4/5 year warranty with the store.
Fingers crossed for 2.6.1... Does anyone have a date for that?
Reply With Quote
  #14  
Old 08-23-2011, 02:42 PM
Xill Xill is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Planet Earth, Milky Way Galaxy, Observable Universe
Posts: 296
Default Re: mc control freezing

Supposed to be out "within days" since last week...
Reply With Quote
  #15  
Old 08-24-2011, 03:53 AM
T S T S is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: London, UK
Posts: 29
Default Re: mc control freezing

within days... 365 of them
Reply With Quote
  #16  
Old 08-24-2011, 09:38 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,656
Default Re: mc control freezing

Quote:
Originally Posted by T S View Post
Hi, I don't have firewall on and the control is going straight into the Mac Pro using the supplied ethernet cable, no other ethernet devices are connected. I appreciate the help though! Process of elimination and all that.

I have emailed Euphonix several times with no reply. This is my second unit. I have heard other users on forums saying they needed several replacements before they got a fully operational unit. That seems quite shocking!
Is this going into ethernet port 1 or port 2? Have you tried assigning a static IP address to the Control (per the info in the Euphonix FAQ)?

Do you have Airport enabled and, if so, is it the first item listed in your Network system preference panel?

Regarding having emailed us several times - I see one submitted email support case from 6/21 that had several exchanges. Did you submit other cases under a different email address perhaps? Can you give me the case number confirmation you received from the other support cases you submitted?

Does your current until still have screen flicker?

The fader 'whir' is an issue that we're working on and it's going through testing currently - we hopefully should have it available shortly.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #17  
Old 08-24-2011, 09:42 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,656
Default Re: mc control freezing

Quote:
Originally Posted by norbury brook View Post
then why does my MC mix and transport work fine?

I've tried only plugging in the MC control using the same cable/channel as my working Mix and it still freezes constantly.


MC
Are you still working on the Mac system? Can you give me details about how your network is connected -what is connected to each Ethernet port, what your Network system preference panel has enabled and in which order in the left hand panel, etc? Are you using static or dynamic IP addressing for your control surfaces?

Can you also try trashing preferences and let us know if that helps at all?

Navigate on your system hard drive to Users>your account>Library>Preferences and place the following files in the trash:

com.euphonix.eucon.plist
com.Euphonix.EuControl.plist

Then navigate to your system drive>Library>Preferences and put the following files in the trash:

com.euphonix.EuConSystem.plist
com.euphonix.install.EuControl.plist

Empty the trash and restart your computer, then test again.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #18  
Old 08-24-2011, 01:51 PM
norbury brook norbury brook is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: GBR
Posts: 26
Default Re: mc control freezing

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
Are you still working on the Mac system? Can you give me details about how your network is connected -what is connected to each Ethernet port, what your Network system preference panel has enabled and in which order in the left hand panel, etc? Are you using static or dynamic IP addressing for your control surfaces?

Can you also try trashing preferences and let us know if that helps at all?

Navigate on your system hard drive to Users>your account>Library>Preferences and place the following files in the trash:

com.euphonix.eucon.plist
com.Euphonix.EuControl.plist

Then navigate to your system drive>Library>Preferences and put the following files in the trash:

com.euphonix.EuConSystem.plist
com.euphonix.install.EuControl.plist

Empty the trash and restart your computer, then test again.

My main DAW is a windows 7 x64 machine: 970/gigabyte Ex58-UD5/12 gigs ram/revodrive SSD for OS/4 Samsung F3 spinpoints for audio,samples etc, ATI GFX

my Euphonix controllers are connected via a netgear 8 port gigabit switch using dynamic IP.


on the switch:

port 1; empty
port 2: mc mix
port 3: mc control
port 3: mc transport
port 4: windows 7 DAW
port 5: OSX 10.6.7 DAW
port 6: link to broadband
port 7: empty
port 8: empty

I have tried connecting ONLY the MC control to either the win 7 or OSX machine and it still freezes costantly(via the switch) the Mix and transport work 100%


MC
Reply With Quote
  #19  
Old 08-24-2011, 03:02 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,656
Default Re: mc control freezing

Quote:
Originally Posted by norbury brook View Post
My main DAW is a windows 7 x64 machine: 970/gigabyte Ex58-UD5/12 gigs ram/revodrive SSD for OS/4 Samsung F3 spinpoints for audio,samples etc, ATI GFX

my Euphonix controllers are connected via a netgear 8 port gigabit switch using dynamic IP.


on the switch:

port 1; empty
port 2: mc mix
port 3: mc control
port 3: mc transport
port 4: windows 7 DAW
port 5: OSX 10.6.7 DAW
port 6: link to broadband
port 7: empty
port 8: empty

I have tried connecting ONLY the MC control to either the win 7 or OSX machine and it still freezes costantly(via the switch) the Mix and transport work 100%


MC
Ok, in that case I *think* you may have a hardware problem with your Control. You should submit a support case and include a link to this thread in your message with info about your problem, so we can determine the best method for getting you sorted.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #20  
Old 08-25-2011, 02:53 AM
T S T S is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: London, UK
Posts: 29
Default Re: mc control freezing

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
Is this going into ethernet port 1 or port 2? Have you tried assigning a static IP address to the Control (per the info in the Euphonix FAQ)?

Do you have Airport enabled and, if so, is it the first item listed in your Network system preference panel?

Regarding having emailed us several times - I see one submitted email support case from 6/21 that had several exchanges. Did you submit other cases under a different email address perhaps? Can you give me the case number confirmation you received from the other support cases you submitted?

Does your current until still have screen flicker?

The fader 'whir' is an issue that we're working on and it's going through testing currently - we hopefully should have it available shortly.
It is going to ethernet port 1
I have setup a static IP for it now, I read in the manual it was probably never necessary so didn't set it up before, hopefully it will help.
Regarding the emails, I didn't receive a response on the case for a while so I emailed some of your colleagues directly from email address I had acquired from previous emails, I was concerned as my return policy was running out.

Still have screen flicker, like most cases I have read it is worse when I am looking directly down on the unit, from an angle it is still there but less apparent.
I appreciate your response, I am keen to add a couple of Artist Mixes to the setup but would like to wait until the whir issue has been addressed.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control lberrios1962 Pro Tools 10 18 05-26-2012 12:51 AM
Eleven Rack control panel freezing MichaelUR 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-04-2011 05:50 AM
11R Control Panel keeps freezing! MichaelUR 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-03-2011 04:59 AM
Pro tools SLOW, and Freezing then continuing, then freezing again DJX-RAY 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-09-2011 07:52 AM
Waves SSL G-EQ freezing, not compatible with Control 24 crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 05-13-2008 05:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com