Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-25-2014, 10:17 AM
KingDingbat KingDingbat is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1
Default "The files for installation requirement Pace License Support could not be found..."

I had Pro Tools 10 working just fine on my computer for months. My license was fully activated on my iLok and I had no problems (well....after spending 2 weeks struggling to get the license/download activated in the first place. That's another story )

Now, I've reformatted my computer and re-installed Windows 7, 64 bit +SP1 etc etc and whenever I try to install Pro Tools 10 it refuses with this window:
http://i.imgur.com/G3XljV3.png

Code:
The files for installation requirement Pace License Support could not be found. The installation will now stop. this is probably due to a failed or canceled download.
I haven't had any failed or canceled downloads. I've also tried re-downloading the PT installer like 3 times.

As you can see in the screenshot, I already have iLok License Manager installed and my PT license is activated. (I think. See note about Location Icons below.)

Things I've already done:
  • Installed all windows updates
  • Running the installer as Administrator
  • Completely uninstalled all avid software and tried again
  • Re-downloading the installer (3 times)
  • Put the iLok License Manager installer in the same directory as Pro Tools
  • Tried installing in various orders (Fast Track, Pro Tools, iLok, etc.)
  • Googled about 30 different things
  • Searched the Avid knowledgebase
  • Searched the iLok knowledgebase
  • Read the entire Avid Pro Tools installation manual
  • Tried to call support and then punched a hole in the wall
  • Put the iLok License Manager installer in the same directory as Pro Tools Installer

The only thing I can find out of the ordinary and I suspect this must have something to do with it, is shown in the screenshot regarding the locations in my iLok Manager: The location called "TROY-OFFICE" is my OLD computer's name BEFORE the Windows reformat. The Pro Tools license looks like it is attached to that location, but it is ACTIVATED on the iLok dongle. However, on the dongle the little computer icon on is grayed out as if I am unable to use the license on this PC (which the dongle is plugged into) I don't know how this works, and there is no way on the website or the manager to delete the TROY-OFFICE location and add the current name of my computer. I don't know how to fix this.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-25-2014, 07:37 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Nashville, TN
Posts: 3,162
Default Re: "The files for installation requirement Pace License Support could not be found..

Quote:
Originally Posted by KingDingbat View Post
The only thing I can find out of the ordinary and I suspect this must have something to do with it, is shown in the screenshot regarding the locations in my iLok Manager: The location called "TROY-OFFICE" is my OLD computer's name BEFORE the Windows reformat. The Pro Tools license looks like it is attached to that location, but it is ACTIVATED on the iLok dongle. However, on the dongle the little computer icon on is grayed out as if I am unable to use the license on this PC (which the dongle is plugged into) I don't know how this works, and there is no way on the website or the manager to delete the TROY-OFFICE location and add the current name of my computer. I don't know how to fix this.
Hi, My iLok License Manager also shows an old computer for some odd reason, and I can't get rid of it, but Pro Tools works fine. Have you tried right-clicking on iLok in the ILM and choosing "Sync/Repair"? It would be worth a try as I recall that helping once before for a similar issue.

Chris
__________________
Help Us Help You



Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.5
Reply With Quote
  #3  
Old 02-25-2014, 11:36 PM
mikeyman's Avatar
mikeyman mikeyman is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: L.A.
Posts: 638
Default Re: "The files for installation requirement Pace License Support could not be found..

you should reload Pace I think that's what I did
Reply With Quote
  #4  
Old 02-11-2019, 06:07 AM
mixwell8 mixwell8 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Virginia
Posts: 1
Default Re: "The files for installation requirement Pace License Support could not be found..

How do I reload pace support ?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-11-2019, 06:12 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,468
Default Re: "The files for installation requirement Pace License Support could not be found..

Quote:
Originally Posted by mixwell8 View Post
How do I reload pace support ?
What does that mean?
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installation Failed The installer can't install some files in "/" alalal1979 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 04-20-2013 11:40 AM
"Factory Promo UB" - "Eventide" - iLok license - What plug-in is this? Intini Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 08-31-2012 08:27 PM
"Digidesign" Folder not shown in "Application Support" jollyboss 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-01-2012 02:12 AM
Installation Failed The installer can't install some files in "/". Dean@mac 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 03-10-2011 12:41 AM
Mbox mini installation problem - "Hardware Not Found" tinsoldierman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 12-18-2010 03:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com