Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-30-2018, 05:19 AM
soundflows soundflows is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Germany
Posts: 5
Default Eucon via VPN

Is it possible to use an Artist Mix via VPN?

I have two Routers connected via a VPN and can access all of the devices connected to either of the networks. But an Artist mix connected to one of the networks doesn't appear in the EuControl-App on a computer in the other network. Is it possible to get that working?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-30-2018, 06:22 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,883
Default Re: Eucon via VPN

Technically maybe... you would have to make sure ports were allowed to be opened and forwarded correctly etc. but the latency would probably cause it to drop network packets and be very buggy.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-31-2018, 03:16 AM
soundflows soundflows is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Germany
Posts: 5
Default Re: Eucon via VPN

Do you know which ports I would have to forward? I can't find the information which ports are used in the documentation.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-31-2018, 07:28 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,883
Default Re: Eucon via VPN

The ports are not fixed unfortunately.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-31-2018, 07:31 AM
soundflows soundflows is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Germany
Posts: 5
Default Re: Eucon via VPN

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
The ports are not fixed unfortunately.
But then I can't forward them, right?!
Reply With Quote
  #6  
Old 03-31-2018, 07:37 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,883
Default Re: Eucon via VPN

You have to open it up for all ports (which is probably the default anyway) Do both ends have the same subnet? I.E. what is the IP address of the workstation and what is the IP of the Surface?
Reply With Quote
  #7  
Old 03-31-2018, 07:40 AM
soundflows soundflows is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Germany
Posts: 5
Default Re: Eucon via VPN

You're right. They seem to be all open.
The way the VPN is done only allows for different subnets in the two networks.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-18-2018, 01:45 PM
soundflows soundflows is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Germany
Posts: 5
Default Re: Eucon via VPN

Tried it on the same subnet - still not working. :/
Reply With Quote
  #9  
Old 02-11-2019, 04:45 AM
willieaames willieaames is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: USA
Posts: 2
Default Re: Eucon via VPN

Quote:
Originally Posted by soundflows View Post
Is it possible to use an Artist Mix via VPN?

I have two Routers connected via a VPN and can access all of the devices connected to either of the networks. But an Artist mix connected to one of the networks doesn't appear in the EuControl-App on a computer in the other network. Is it possible to get that working?
Might work if you are using openvpn client such as purevpn.

Last edited by willieaames; 02-14-2019 at 11:36 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Updated to Eucon 3.6 and lost all my custom Eucon commands bassmagnetic Pro Tools | S3 0 04-18-2017 10:09 AM
EuCon suddenly broken - Eucon client can not access the bonjour service noiseboyuk Artist Series 0 04-12-2016 12:34 PM
Eucon 3.2.2 installer error + firmware downwards compatible with eucon 3.1 deauditievedienst Artist Series 0 08-05-2015 02:09 AM
EUCON 2_6_1 eucon discovery cant find ip klaukholm System 5 2 10-22-2011 12:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com