Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 11-01-2013, 09:38 PM
CygnusX-1Bk2 CygnusX-1Bk2 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Concord, CA
Posts: 617
Default Re: OSX 10.9 Update

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
If you already upgraded to 10.9 there is no other way than re-installing from empty hard drive.

You need to download 10.8 from App Store and burn the installer to 8GB USB stick (there are plenty of tutorials how to do that, just google). Then start from that memory card, use disk utility to empty the drive, and install.

Janne

EDIT:
Here's the link to mountain lion in case you haven't purchased it before 10.9 came out
Thanks for the link! I am in the process of putting a machine together for 11 and 10.9 bit me when it came out. One day later I wouldn't have noticed. This helps.
__________________
I will choose,
Freewill
http://jimdiazaudio.com/
Reply With Quote
  #22  
Old 11-02-2013, 12:30 PM
CraveMac CraveMac is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Manchester
Posts: 16
Default Re: OSX 10.9 Update

At the minute I am running a Co-install of PT 10 & 11.

Anyone know the state of PT 10 and Mavericks then.

After reading someone is testing on a backup hard-drive, I am looking at completely cloning my mac and giving it a test on that. More than likely do two clones. One so I can completely revert back before I started messing around and one to test mavericks on externally.



My mac will probably end up in a bin...
Reply With Quote
  #23  
Old 11-02-2013, 01:16 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,118
Default Re: OSX 10.9 Update

Mavericks support is not there yet, sit tight and wait...
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #24  
Old 11-03-2013, 07:24 AM
CraveMac CraveMac is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Manchester
Posts: 16
Default Re: OSX 10.9 Update

That's what I am doing. Are avid working on PT10 compatibility though?
Reply With Quote
  #25  
Old 11-03-2013, 07:38 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,670
Default Re: OSX 10.9 Update

Quote:
Originally Posted by CraveMac View Post
That's what I am doing. Are avid working on PT10 compatibility though?
Whoo that's a good question - if we are guessing (and I am) I would say yes

They have a pretty good record of keeping up with apple's silliness and o/s releases even for the past release of Pro Tools. (In this case 10)
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #26  
Old 11-03-2013, 03:25 PM
serstickman serstickman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Jacksonville, Fl
Posts: 59
Default Re: OSX 10.9 Update

PT 10.3.7 on 10.9 is running fine here. YMMV :)
__________________
PT 12.5.1, Reaper, S1, Cubase, Logic 9 & X, Mac Pro 4,1>5,1 Yosemite 10.10.5
Reply With Quote
  #27  
Old 11-04-2013, 05:46 AM
psychotoddler psychotoddler is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Milwaukee, WI
Posts: 42
Default Re: OSX 10.9 Update

BTW if u buy a new Mac it's going to come with mavericks, so impetus enough for avid to get it working.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
iMac Haswell 27" 8 Gb
OS 10.8.5
Digi003, Eleven Rack
PT 10.3.7, 11.0.3
Logic X
Fender Bass and Strat
Lotsa other crap
Reply With Quote
  #28  
Old 11-04-2013, 06:05 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,670
Default Re: OSX 10.9 Update

Quote:
Originally Posted by psychotoddler View Post
BTW if u buy a new Mac it's going to come with mavericks, so impetus enough for avid to get it working.


Sent from my iPhone using Tapatalk
That's weird they don't give you the option to have the past OS loaded when you order your computer - for as much money as those things are they ought to give you at least that option
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #29  
Old 11-04-2013, 07:08 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: OSX 10.9 Update

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
That's weird they don't give you the option to have the past OS loaded when you order your computer - for as much money as those things are they ought to give you at least that option
Some times you could get the Apple Store to load a older version on. The qualifier was if that particular hardware came with the older version at some point. If its new or recent hardware your out of luck.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #30  
Old 11-04-2013, 07:56 AM
panamajack's Avatar
panamajack panamajack is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Miniappleapolis
Posts: 710
Default Re: OSX 10.9 Update

Logic X only requires 10.8.4. PT11HD is current as far as I am concerned.
__________________
PT10.3.10HD(Tyan s2932 [8core Shanghai 2.7GHZ] 32GB,Win7 SP1); PT10HD(Tyan s2892 w/10GB, Win7 SP1);PT8HD(Dell 690 quad Xeon 3.0, 8GB, Win7,192 I/O, 96 I/O);MacBook Pro: 11R, Apogee Element 46, Focusrite 8PreX PT HD 11.3.2; Mac Pro 3.47 Hex 32GB, OSX 10.12.6/L10.4.2;L9.1.8, 2.64TB; G5 D2.3 4GB, 10.4.11/L8; 12c MP 2.66/32GB PT12.4; Structure, GigaGS3, Kontakt 5, Garratin, Sibelius 8.7+, Finale26,EMU,Vegas Pro 16-10/; RME HDSP9652,MOTU 2408 MKIII/1224/308, FX,Kurz,L5s,Strat,ASAT,JB,Zon
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Native cant Update Firmware after installing PT9.0.5 Update Aditu Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 72 11-27-2012 04:57 PM
10.3 Update - Windows shutdown issue has returned. Update at your own risk. crm0510 Windows 14 09-19-2012 02:50 PM
10.5.6 update. Is it safe to apply the system update from 10.5.5? SBCCMusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 02-02-2009 03:27 AM
Windows Update Vs Apples Software Update sunburst79 General Discussion 2 07-14-2007 07:40 AM
What is this Apple Update? Hard Disk Update...ver 1.0 McMasters Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-30-2003 06:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:07 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com