Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-19-2017, 10:24 AM
BenzoSt2 BenzoSt2 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Ipswich MA
Posts: 13
Default how to hear sounds in different tracks

No matter which track I click, I can only hear the sound from the most recently created track. How do I set up pro tools M-Powered so I can click on a track and instantly hear the sound I assigned to that track?

In this picture, you can see I have selected track 3. But when I press the keys on my keyboard, I hear the sound assigned to track 8.
Attached Images
File Type: jpg problem.jpg (31.0 KB, 0 views)
__________________
Benzo Stanbury
Reply With Quote
  #2  
Old 07-19-2017, 10:35 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,717
Default Re: how to hear sounds in different tracks

Do you have 'use first selected track' in PT's MIDI preferences?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 07-19-2017, 10:52 AM
BenzoSt2 BenzoSt2 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Ipswich MA
Posts: 13
Default Re: how to hear sounds in different tracks

I don't see the option to do that in the MIDI preferences window, as shown in this screenshot.
Attached Images
File Type: jpg problem3.jpg (69.8 KB, 0 views)
__________________
Benzo Stanbury
Reply With Quote
  #4  
Old 07-19-2017, 12:44 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,921
Default Re: how to hear sounds in different tracks

Midi and Instrument tracks can get unwieldy pretty quick. By nature(and by default), Instrument(and MIDI) tracks receive on all 16 midi channels and from all midi incoming signals. Maybe try assigning each track to its own midi channel?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 07-19-2017, 03:25 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,717
Default Re: how to hear sounds in different tracks

Quote:
Originally Posted by BenzoSt2 View Post
I don't see the option to do that in the MIDI preferences window, as shown in this screenshot.
What do you mean you don't see it in the screenshot you posted? It's right there: Default Thru Instrument & first selected MIDI track. It looks like you have that selected.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #6  
Old 07-20-2017, 12:41 PM
BenzoSt2 BenzoSt2 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Ipswich MA
Posts: 13
Default Re: how to hear sounds in different tracks

I seem to have solved the problem. Channel assignments or Preferences for MIDI thru didn't seem to matter. I just added instrument tracks one at a time so I could make the individual tracks white by clicking on them in the Mix window (look at the picture where the arrow-cursor clicked and turned Inst16 white). Thanks anyways for the responses. I suppose I'm just rusty since it's been 4 years since I've last written music.
Attached Images
File Type: jpg problemfixed.jpg (39.9 KB, 0 views)
__________________
Benzo Stanbury
Reply With Quote
  #7  
Old 07-20-2017, 03:07 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,717
Default Re: how to hear sounds in different tracks

Quote:
Originally Posted by BenzoSt2 View Post
I seem to have solved the problem. Channel assignments or Preferences for MIDI thru didn't seem to matter. I just added instrument tracks one at a time so I could make the individual tracks white by clicking on them in the Mix window (look at the picture where the arrow-cursor clicked and turned Inst16 white). Thanks anyways for the responses. I suppose I'm just rusty since it's been 4 years since I've last written music.
I think there's something else going on because your 'remedy' isn't making any sense. It's not a matter of not having written music in 4 years but getting along with PT and how it works and that isn't easy especially if iot's your first foray into digital recording with a computer.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot hear midi sounds through Mbox 2 PRO renehubard MIDI 1 02-05-2014 09:23 AM
I can't hear midi sounds while recording kavancleary Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-20-2007 05:38 PM
HOW TO HEAR ALL THE SOUNDS JAH FYAH 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 04-19-2007 12:41 PM
Can't hear sounds on Stylus RMX... flipface27 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-18-2005 01:28 PM
sounds to hear Eh yo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 06-08-2002 04:30 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com