Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-02-2019, 04:18 AM
Meinzi Meinzi is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Australia
Posts: 9
Default No Sound When Editing MIDI

Hi, I'm running Pro Tools 10 with (up till lately) no problems.
But just the other day I started getting no sound when editing MIDI.


MIDI tracks still record in and play perfectly, but are muted when grabbing them when editing: to alter velocity, or to generally move around.


Has anyone else encountered this problem?


Thanks in advance for any help you can give me
Reply With Quote
  #2  
Old 12-04-2019, 09:27 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,129
Default Re: No Sound When Editing MIDI

Quote:
Originally Posted by Meinzi View Post
Hi, I'm running Pro Tools 10 with (up till lately) no problems.
But just the other day I started getting no sound when editing MIDI.


MIDI tracks still record in and play perfectly, but are muted when grabbing them when editing: to alter velocity, or to generally move around.


Has anyone else encountered this problem?


Thanks in advance for any help you can give me

Might need a bit more info to help you on this one. Are you recording MIDI to a MIDI track or an instrument track? If a MIDI track, is the MIDI out directed to the correct VI to play?


When you record your MIDI, I presume you mean you're recording something you're playing on your MIDI controller to the MIDI or instrument track? When recorded and you hit play, does the MIDI track play the part correctly on the correct VI?


When you edit, are you using the MIDI editor screen?
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2018.12
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Students Honored by MPSE and CAS for Their Work in Sound Editing and Sound Mixing editorbelga General Announcements 0 03-26-2018 04:08 PM
Quote to do sound editing deardaddy Post - Surround - Video 21 12-11-2013 03:42 PM
Do I need the DV Toolkit for sound editing? arthur s Post - Surround - Video 8 05-10-2005 10:23 AM
Sound Editing in ProTools LE grantarctica Post - Surround - Video 9 01-03-2005 12:22 PM
Editing a Midi program sound.... disabling vibrato on the Pitch Bend Bar Roy Howell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 11-27-2002 12:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com