Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-08-2016, 09:30 PM
Rockman413 Rockman413 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 475
Default Internal Bus creates latency?

Just wondering if the internal buses creates any latency?

So let's say I have 100 tracks of 5 groups, they are into 5 buses , then 5 audio track picks up that 5 buses , when I record the 5 buses, is the recorded audio a little bit later than the position of the 100 multi tracks?

Then that 5 buses output to bus 3-4, then 1 master audio track picks up that bus 3-4 as input, when I record this master audio track, is the recorded a little bit late than 100 tracks if I'm using a buffer size of super big 2048?
__________________
Mac Pro 3.0G 8 Cores PT HD use with Ensemble Thunderbolt
Reply With Quote
  #2  
Old 03-09-2016, 10:50 AM
Inglesworth Inglesworth is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Woodland Hills, CA
Posts: 181
Default Re: Internal Bus creates latency?

Don't know if this applies to your system.

But we discovered an issue where having audio pass through multiple busses created a noticeable sample delay when using HD Native Hardware (HD OMNI with the Thurnderbolt connection). Luckily for us, we went throuhg a reputable dealer for the hardware, and they were able to test our session on some of their equipment. They experienced the same delay with the same set up, but did not experience the delay on an HDX setup.

It's possible this may be your issue?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 10 BUG - Render creates clicks Moviesound Pro Tools 10 0 08-07-2012 04:19 AM
Recording Internal effects Latency issues .. hwill2008 macOS 5 01-15-2011 10:29 PM
002 to macpro via firewire creates hum Freight Train 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 17 11-03-2010 10:37 PM
PT 8.01 creates problems Zownd Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 09-04-2009 09:25 AM
7.3.1 always re-creates old fades folder Frank Kruse Post - Surround - Video 35 12-11-2007 03:20 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:09 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com