Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post    Community Terms of Use    Help Us Help You

Knowledge Base Search    Community Search    Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-28-2015, 04:31 AM
dpgs dpgs is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Madrid
Posts: 3
Default MPC 2000XL & Pro Tools 11

Hi all,

Im trying to sync my MPC 2000xl as Slave with Pro tools 11 as Master. Im experiencing some problems when I select one of the midi tracks in Pro tools and I play some notes on my midi/USB keyboard as the MPC stops.
Ive already tried to select different midi channels in Pro tools... it keeps stopping.

Ive never had this problem synchronizing my MPC with Logic X.
Any idea of what Im doing wrong? Ive activated midi filters on my MPC so the notes Im playing cant pass through.

Thanks in advance!!
Reply With Quote
  #2  
Old 12-28-2015, 08:08 AM
Benny_Cha_Cha Benny_Cha_Cha is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Brooklyn
Posts: 481
Default Re: MPC 2000XL & Pro Tools 11

How are you syncing? Beat clock? MTC? Sounds like the MPC is getting a stop message from your keyboard. Are they set to different midi channels? Try setting the MPC to receive only one channel. You may have it set to receive all.
__________________
Ben Rubin

Producer//Mixer//Bassist//Composer

benrubin.com
twitter // instagram // facebook // imdb
------------
PT Ultimate 2018.7, Mac Pro 5,1 12-core 3.46, 24Gb RAM, Mac OSX 10.12.6fd, SSD boot drive, SSD sample drive,
Neve 8816, HD Native PCIe, Apogee DA-16X, Lynx Aurora 16, Benchmark DAC-1/ADC-1
Reply With Quote
  #3  
Old 12-29-2015, 03:40 AM
dpgs dpgs is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Madrid
Posts: 3
Default Re: MPC 2000XL & Pro Tools 11

Hi Benny, thanks for the quick reply.

Im syncing with Beat clock, everything seems to be ok at this point, even syncing with MTC.

I have opened 3 different midi tracks (channels 1, 2 & 3) to send midi data to my waldorf blofeld which is in multimode. As soon as I play my keyboard in one of these midi tracks the mpc stops. I have selected the mpc to receive midi just in channel 16 without any luck...

Does anyone know whats the problem here?? Im getting crazy!!

Oh!one more thing, Im using Kenton midi thru (1 input & 5 outputs/thru) Im not sure if this is relevant... just in case.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using Pro Tools as Sound Module with MPC 2000xl rastarican 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-13-2010 10:51 PM
MPC 2000xl and Pro Tools 7.4 HELP!!!!! drebeatz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 10-01-2008 11:28 AM
Pro Tools, MPC 2000XL, FireWire 410.. HELP! BXNY Post - Surround - Video 2 07-28-2008 09:39 AM
how do you m.t.c sync your mpc 2000xl to pro tools maddo420 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-22-2005 10:37 PM
Pro Tools Sync to MPC 2000xl coreys13 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-08-2001 06:34 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:48 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com