Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-16-2015, 06:12 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,965
Arrow Re: Import audio error message

Quote:
Originally Posted by auragami View Post
Could not complete the Import Audio command because Assertion in "/Volumes/Development/153787/ProTools/NewFileLibs/Cfd/MacBuild/../MacOS/Cfd_ImportAudioDialogMacOS.mm", line 559.

I'm on a 2015 Macbook Pro, El Capitan 10.11.2, running PT 11.3.2
Use drag-and-drop instead of the Import command. It is unlikely that Avid will fix this for PT v11.3.x.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #12  
Old 01-30-2016, 05:25 AM
riccardotronca riccardotronca is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Italy
Posts: 1
Default Re: Importing Audio issues

I have the same issue on PT 11.3 OS X El Capitan using the import command, and I understand it is a problem of compatibility.
If I try drag-dropping the .wav file from a folder (like some forum users reported to be working) PT loads the audio clip inside the track but with no waveform and no sound coming from it.

Any chance to solve this? Any chance an update on PT 11 will solve the compatibility issues with El Capitan?
Reply With Quote
  #13  
Old 01-30-2016, 06:29 AM
Blind Danny Johnson Blind Danny Johnson is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: London
Posts: 6
Default Problem Importing Audio. Help Please?

Hi,

First time I've ever had this issue and don't know where to start solving it. Here's the error message I'm getting:

Could not complete the Import Audio command because Assertion in "/Volumes/Development/151228/ProTools/NewFileLibs/Cfd/MacBuild/../MacOS/Cfd_ImportAudioDialogMacOS.mm", line 559.

Any help would be much appreciated.

Thanks.
Reply With Quote
  #14  
Old 01-30-2016, 06:30 AM
Blind Danny Johnson Blind Danny Johnson is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: London
Posts: 6
Default Re: Problem Importing Audio. Help Please?

Ps I'm on ProTools 11.3.1 with a MAcBook Pro running El Capitan 10.11.1.

Thanks.
Reply With Quote
  #15  
Old 01-30-2016, 09:41 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,488
Default Re: Problem Importing Audio. Help Please?

I'd start by downloading and running this:
http://duc.avid.com/showthread.php?t=340741
__________________
rich@richbreen.com
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.12.6, PT 2018 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24.
Reply With Quote
  #16  
Old 02-01-2016, 09:56 AM
freewind1974 freewind1974 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Italy
Posts: 26
Default Re: Importing Audio issues - line 559 error on El Capitan

To those dragging and dropping audio - make sure you have "Automatically copy files on import" enabled under Preferences/Processing.
Not sure if "Convert copied files to session format" option may be of help for these issues.
Reply With Quote
  #17  
Old 02-06-2016, 05:33 PM
djtsutton djtsutton is offline
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: United States
Posts: 1
Default Pro Tools 11 with Mac OS El Capitan

I have Pro Tools 11 and it's not compatible with Mac OS El Capitan. Is any one else having this issue?
Reply With Quote
  #18  
Old 02-07-2016, 09:06 AM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,965
Arrow Re: Pro Tools 11 with Mac OS El Capitan

Could not complete the Import Audio command because Assertion in "/Volumes/Development/151228/ProTools/NewFileLibs/Cfd/MacBuild/../MacOS/Cfd_ImportAudioDialogMacOS.mm", line 559

Highlight - "Pro Tools 11 on Mac OS X 10.11 El Capitan…is not a supported operating system (and will not be qualified with PT11)."
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #19  
Old 02-09-2016, 09:27 PM
MarkWorth MarkWorth is offline
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Space
Posts: 6
Default Re: Pro Tools 11 with Mac OS El Capitan

I believe I have found another problem.. (import audio did not bother me..easy workaround)

http://duc.avid.com/showthread.php?t=377667
Reply With Quote
  #20  
Old 02-17-2016, 11:11 AM
MasterMixHD MasterMixHD is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 10
Default Re: Pro Tools 11 with Mac OS El Capitan

There's a work-around for that error. Simply drag audio into the window instead of using the import command.

(pretend that I went on a rant of how retarded it is that 11 won't be fixed to work with el cap)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any ideas how to fix this error during audio import: Assertion... line 603. luism Pro Tools 12 3 03-15-2018 12:36 AM
Pro tools 9 assertion error cannot import any data blazinbk Pro Tools Software (Win) 4 04-30-2012 07:52 PM
Can't Import Audio from QuickTime Video -- Assertion Error David Ziegler Pro Tools 9 28 09-18-2011 05:09 AM
Error: "pro tools could not complete the import audio command because assertion in" elsterNJ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-15-2009 10:38 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:09 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com