Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-19-2004, 08:36 PM
sonicmook56 sonicmook56 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: brooklyn
Posts: 21
Default UAD1 / Powercore

Sorry, Ive been out of the loop lately.
These products look really good, but as we all know, do not support Rtas plugins. whats up with the new software "wrapers"? Can I use one of these proucts with PT 5.2.1 and a wraper ? What works? Im very confused on this whole thing.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-19-2004, 09:16 PM
mersisblue mersisblue is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: nj
Posts: 1,285
Default Re: UAD1 / Powercore

the uad 1 works for me in pt 6.1.2 OSX.2.8

though i have not pushed it to its limits yet
Reply With Quote
  #3  
Old 03-20-2004, 10:28 PM
tgfoyl tgfoyl is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 84
Default Re: UAD1 / Powercore

HI, when you say your UAD-1 is working, do you mean that the plug-ins are using the dsp from the card? I understood that the wrapper did make the plug ins work but taxing your CPU not the UAD-1 card.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-20-2004, 11:10 PM
Tom Ptacek Tom Ptacek is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Kansas City, Mo USA
Posts: 39
Default Re: UAD1 / Powercore

As far as the UAD-1 goes, it works nicely for me with Nuendo2.1 on G4 867 OS 10.28, but seems to tax the CPU excessively with VST-RTAS adapter in Pro Tools 6.1.2. It works OK for a plug or 2, but really isn't ready for heavy usage. This blows my mind because the PCI card is supposed to relieve the load on the CPU, however if you check u audio's website they say they will have a fix in a few days, but let's wait and see. Supposedly it's not a problem with G4's running Jaguar 10.28. but it has a drag in Pro Tools with the wrapper.
__________________
G5 Quad 2.5 4gigs ram w digi 002r
ProTools 7.1 Maxtor SATA Hard Drives for data
Control 24 w Neve portico mic pres
Reply With Quote
  #5  
Old 03-21-2004, 10:59 PM
mersisblue mersisblue is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: nj
Posts: 1,285
Default m glad though

I've used at least 6 plugins about 40% of the dsp card no problem in Pro tools

ran for 40 minutes ubtil i stopped it it took some research though!

yes on the dsp card ( didnt i already say that ? ) echo echo echo............

no seriously its fine for me I got to trouble shoot a F^%#$ ringing coming from my 001 tommorrow but if its what i suspect then its on to testing the uad 1 some more in which case ill post

I want to add that although the dsp card helps its nt as powerful as I thought / expected

but the plugins sound great like iu said it looks like 10-15 plugins per card


Im glad though Im going to try to use it for all my plugin needs so that my G4 is virtaully a tape machine

although ill be using my board for eq still as I do not own the cambridge just the pultic eq

which I'
ll try to use but seems limited and too big for my needs , need something more surgical


Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UAD1 What you need to know about ADC Barry Johns 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-20-2006 10:48 AM
Powercore vs UAD1 hgent 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-04-2005 12:54 PM
hardware problems 001. Freezing SX2/Powercore/UAD1 midigod 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 08-03-2004 04:33 AM
Powercore + UAD1 vs. Digi001 or TDM mix M-Link 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 05-30-2003 03:14 AM
TC POWERCORE, UNIVERSAL AUDIO UAD1- let them work with Protools LE please Digidesign! Slovenec 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 12-18-2001 08:26 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:48 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com