Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-16-2003, 09:17 AM
gergele gergele is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 34
Default raid to increase hd performance? wizzes....!

has anyone ever used or is currently using a raid controller? i have been using one but on my playback i could hear clipping sounds that were inaudible during recording on my headphones. terrifying. i already suspected my apogee ad8000's malfunction.
digi guys say that raid is recommended only for video but it is sort of illogical for a digital data is a digital data. period. a computer is not able to tell the difference between video and audio files.
what is your word on it?

i'm trying to increace the performance of my hd so i can do some recording on 10 tracks(using adat)in 128 latency mode.
i'm getting this "runnig out of cpu power" and "free up some plugins" message all the time.


any suggestions on raid type(company) if any would be any helpful.

regards

greg
Reply With Quote
  #2  
Old 02-16-2003, 09:55 AM
John H John H is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Northwest England
Posts: 809
Default Re: raid to increase hd performance? wizzes....!

Video can need dozens of Mb/s of bandwidth to record to the hard drive, that's why RAID is needed.

To run 32 tracks of audio at 24bit, 48Khz you only need around 4.4Mb/s. I believe RAID could increase the amount of PCI load and cause errors in Protools.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-16-2003, 09:55 AM
Allen Hallada Allen Hallada is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sun Valley, ID
Posts: 6,686
Default Re: raid to increase hd performance? wizzes....!

Greg,
Sorry to say but Digi is right on this one. Doesn't make sense to me neither. Better off with just plain old ATA100 setups or Firewire/USB2.0 drives with the Oxford 911 chipset.
Allen [img]images/icons/wink.gif[/img]
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Performance hit in 8.0...or increase? Shan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 46 01-02-2009 03:07 PM
Pro Tools Performance Increase Slashly 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 12-29-2007 08:20 PM
Performance Increase, What should I expect? musicjon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-16-2003 08:17 PM
NEED ADVICE- How to Increase Performance imakesound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 20 06-11-2003 12:15 AM
When is a RAID really a RAID? Will this increase track count? ThomCat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-25-2000 12:28 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com