Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-17-2018, 10:45 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 931
Default Weird MIDI import/export issue

I'm on Pro Tools Ultimate 2018.4.0 on HDX.

I'm attempting to export a 48k session into a new 96k session, either using Save Copy In (from source session) or Import Session Data (from the target session). Instrument track clips are showing absent any MIDI data unless I uncheck the "Apply SRC" option (which, of course, should be irrelevant).

(To be clear: the clips are there and in the right places on the timeline, but there is no MIDI data in them. I haven't tried with pure MIDI tracks.)

Am I the only person to have experienced this?

I've worked around it by importing the audio tracks (with SRC) and instrument tracks (without "SRC") separately, but this seems a very unusual bug.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-17-2018, 10:49 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 931
Default Re: Weird MIDI import/export issue

Actually, it's worse than that: when importing instrument tracks without "SRC", they're showing up at the wrong spot on the timeline – I suppose this makes sense if absolute sample values are retained (all instrument tracks are sample- rather than tick-relative; obviously, that's the next thing to try).

EDIT: OK, it works if the source session's Instrument tracks are tick- rather than sample-relative. So that's a workaround.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 11.1 weird file import issue paulo m Pro Tools 11 0 01-07-2014 05:19 AM
Import/Export Midi jwilkers 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-22-2010 10:52 AM
PRO TOOLS EXPORT TO CUBASE IMPORT TIMING ISSUE Jim Casey 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 34 07-25-2007 05:22 AM
Weird error message on MIDI import Ray Lyon Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 08-18-2005 08:20 AM
Import/export Midi files- Where are they? JPS 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-25-2001 08:19 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com