Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-22-2002, 03:12 AM
Samhein Samhein is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Posts: 526
Default OMF Import/Export with PT5.3HD?

What happened to the DigiTranslator 2.0 which was built into ProTools 5.1.3, but doesn't seem to be available in PT5.3 HD?

How is one to import or export sessions to OMF?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-22-2002, 04:08 AM
littlerobot littlerobot is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: UK
Posts: 45
Default Re: OMF Import/Export with PT5.3HD?

DigiTranslator 1 for now . 5.3 is just a HD release. There'll be a release soon that should include DT2, MediaNet, Digistudio and HD support all in one.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-22-2002, 10:43 AM
Samhein Samhein is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Posts: 526
Default Re: OMF Import/Export with PT5.3HD?

DigiTranslator 1 recognizes PT5.3 session files? R u sure?

Can this OMS file be opened in Digital PErofrmer or AudioWorks?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-26-2002, 05:14 AM
littlerobot littlerobot is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: UK
Posts: 45
Default Re: OMF Import/Export with PT5.3HD?

No it doesn't you'll just need to save as.
OMF "is" a standard, so yes you can open it in any OMF supporting application.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-26-2002, 08:04 PM
Samhein Samhein is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Posts: 526
Default Re: OMF Import/Export with PT5.3HD?

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:<HR>Originally posted by littlerobot:
No it doesn't you'll just need to save as.
OMF "is" a standard, so yes you can open it in any OMF supporting application.
<HR></BLOCKQUOTE>

LittleRobot,

My Digitranslator software is not able to recognize PT5.3 files for me to convert to OMF. It only recognizes PT5 session files.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-26-2002, 08:08 PM
lagasus lagasus is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: San Francisco, CA, USA
Posts: 375
Default Re: OMF Import/Export with PT5.3HD?

In your PT 5.3 sesion, go to File>Save Session Copy In... and save the session as a Pro Tools 5 session.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-27-2002, 03:08 PM
mrmxed mrmxed is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: L.A.
Posts: 229
Default Re: OMF Import/Export with PT5.3HD?

______________________________________________

DigiTranslator 1 for now . 5.3 is just a HD release. There'll be a release soon that should include DT2, MediaNet, Digistudio and HD support all in one.
______________________________________________

Will the 5.3 compatible version of DigiTranslator be part of the HD owners' package, or a seperate purchase? Digi? [img]images/icons/confused.gif[/img]
Reply With Quote
  #8  
Old 03-27-2002, 07:09 PM
Samhein Samhein is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Posts: 526
Default Re: OMF Import/Export with PT5.3HD?

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:<HR>Originally posted by lagasus:
In your PT 5.3 sesion, go to File>Save Session Copy In... and save the session as a Pro Tools 5 session.<HR></BLOCKQUOTE>

That's what I've been doing. But I just wanted to know why PT5.3's OMF has been removed, and why DigiTrans 1.x couldn't "see" PT5.3 sessions.

Things are getting very messy at the moment. We have PT5.2, PT5.1.3 (with DIgiTrans 2.0) and PT5.3 (with nothing).

Boring.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-28-2002, 10:39 AM
Gordon Lyon Gordon Lyon is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2002
Location: USA
Posts: 126
Default Re: OMF Import/Export with PT5.3HD?

Not to fear, DigiTranslator will continue to be integrated into the Pro Tools application. It is not included in Pro Tools 5.3 because it is considered part of the "Interoperability" suite, along with AVoption|XL, FilmFrame, PostConform, and Unity MediaNet support. Because these features are post-centric, we hold them out of "initial" releases so that we can get the initial releases out to the masses earlier, and to give us more development time to make sure they work well straight out of the box. I know the delay is a pain, but we know how critical post-production schedules are, so we include these items in a follow-up release that allows us to completely focus on these features.

And yes, your current authorizations for DigiTranslator 2.0 will be valid for Pro Tools|HD, so no worries there.

Thanks, Gordon
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to import/export between PT 7.1 and Adrenaline Makesound Post - Surround - Video 3 07-12-2006 12:13 PM
Mxf import / export JJG Post - Surround - Video 0 08-24-2005 12:25 AM
OMF import/export kmshroom 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 09-06-2003 09:23 AM
Mp3 import/export kastlercreative Digidesign Hardware & Software 4 03-23-2002 05:13 PM
export/import Q: pk_hat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 10-12-2001 09:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com