Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-29-2013, 03:52 PM
Chingy Chingy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Los Angeles
Posts: 408
Default Artist Mix Not Working in PT11?

Hello,

Since installing the PT11 trial, when I open PT, the Avid Artist Mix isn't working. I've installed EuCon 3.0 (twice - before and after I installed PT11) and I've said Use EuCon in PT's preferences. However, when I add a track in PT, the faders on the Artist Mix don't do anything.

Any ideas?

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-29-2013, 03:52 PM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: Montréal, canada
Posts: 6,402
Default Re: Artist Mix Not Working in PT11?

Have you installed eucontrol 3.0?
__________________
Manny.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-29-2013, 04:11 PM
smfelton's Avatar
smfelton smfelton is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: South Yorkshire, UK
Posts: 682
Default Re: Artist Mix Not Working in PT11?

Quote:
Originally Posted by Chingy View Post
Hello,

Since installing the PT11 trial, when I open PT, the Avid Artist Mix isn't working. I've installed EuCon 3.0 (twice - before and after I installed PT11) and I've said Use EuCon in PT's preferences. However, when I add a track in PT, the faders on the Artist Mix don't do anything.

Any ideas?

Thanks!
Have you saved any custom eucon settings for PT10, if so try moving the pt10 xml out of the user settings folder and see if that makes any difference.
__________________
 OSX 10.11.5, PT 12.5, iConnectAudio4+, Axe FX 2 XL+, Music Man Majesty
Reply With Quote
  #4  
Old 06-29-2013, 05:21 PM
Chingy Chingy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Los Angeles
Posts: 408
Default Re: Artist Mix Not Working in PT11?

Thanks for the replies guys. I have installed EuControl 3.0 and I don't think I saved any custom eucon settings. I don't see PT10 XML file under Application Support / Euphonix.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-29-2013, 08:27 PM
electroteque electroteque is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Sydney
Posts: 41
Default Re: Artist Mix Not Working in PT11?

This gear has massive problems coming online and has been like that for years without correction. I've tried a few orders of process and thought it was all good but then it will go offline again even while I'm using it ! . Sometimes turning it on once protools is loaded will work but then sometimes you need it on before protools is loaded lol.

Try and remove the device from the list in the eucon console and drag it back over again or restart the service is the only other way in system preferences if you are on mac. Restarting the service always manages to get it online for me and I think it's a bug still then. I had no idea v3 is out.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-30-2013, 02:24 AM
Vovique Vovique is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 145
Default Re: Artist Mix Not Working in PT11?

You can try using static IP to avoid these problems: http://avid.force.com/pkb/articles/e...ow_To/en431671
Reply With Quote
  #7  
Old 06-30-2013, 12:12 PM
Chingy Chingy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Los Angeles
Posts: 408
Default Re: Artist Mix Not Working in PT11?

Thanks - I had set up a static IP before, but upgraded to Mountain Lion so I could use PT 11, and it had wiped that setting for some reason. I set it up again and the Artist Mix looks like it is connecting consistently per the EuControl app (icon is black, shows up in My Surfaces). However, now it doesn't even work with Logic, let alone PT11 - I think this is due to the Mountain Lion update, because it was working perfectly fine before that.

Any ideas on how to do a reset or get it working with OS X 10.8? Thanks! Even HUI mode in Studio One no longer works.

Update: Installed 2.7.1 again and it is working fine in Logic, etc. Obviously not in PT 11 due to the wrong version, but looks like this is an issue with EuCon 3.0.

Last edited by Chingy; 06-30-2013 at 01:58 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-01-2013, 07:18 PM
Chingy Chingy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Los Angeles
Posts: 408
Default Re: Artist Mix Not Working in PT11?

So no word from AVID on why EuCon 3.0 doesn't work with OS X 10.8.4 but 2.71 does? Can't upgrade to PT 11 unless this is sorted.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-01-2013, 07:23 PM
Park Seward's Avatar
Park Seward Park Seward is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Grants Pass, OR
Posts: 4,284
Default Re: Artist Mix Not Working in PT11?

Quote:
Originally Posted by Chingy View Post
So no word from AVID on why EuCon 3.0 doesn't work with OS X 10.8.4 but 2.71 does? Can't upgrade to PT 11 unless this is sorted.
Strange. My Eucon 3 is working on 10.8.4 with PT11.
__________________
Park
The Transfer Lab at Video Park
Analog tape to Pro Tools transfers, 1/4"-2"
http://www.videopark.com
MacPro 6 core 3.33 GHz, OS 10.12.1, 8 GB RAM, PT12.6.1, Focusrite Saffire Pro 40, PreSonus DigiMax, MC Control V3.5, dual displays,
Neumann U-47, Tab V76 mic pre, RCA 44BX and 77DX, MacBook Pro 9,1, 2.3 Mhz, i7, CBS Labs Audimax and Volumax.
Ampex 440B half-track and four-track, 351 tube full-track mono, MM-1100 16-track.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-01-2013, 11:56 PM
Chingy Chingy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Los Angeles
Posts: 408
Default Re: Artist Mix Not Working in PT11?

Hmm - what was your installation process? A number of us have been unable to use EuCon 3.0 with PT 11 (or any other DAW), but reverting back to 2.7 works fine (with other DAWs, but not PT11).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Artist Transport not working with PT11 Markrosoft Artist Series 1 02-05-2014 04:47 PM
Artist Mix not working with Pro Tools 9 advision205 Artist Series 1 12-27-2013 11:45 AM
Artist Mix No Longer Working in OS X 10.8.4 Chingy Artist Series 6 07-03-2013 05:46 PM
If PT11 isn't seeing Artist series. smfelton Artist Series 0 06-22-2013 04:46 PM
So I wonder if PT11 will add for Artist users smfelton Artist Series 5 04-10-2013 11:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:09 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com