Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-01-2012, 11:37 PM
Schumannz Schumannz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Dhaka
Posts: 29
Default Foot switch for effects assigned in track.

Hi:

I was wondering if anyone could tell me this, I want to use a footswitch for effects assigned in track. Is it possible to turn the effects on/off using a Foot switch? If yes, then what should I buy?

I am using Digi003, PT8.0.5, MacBookPro.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-02-2012, 08:22 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,697
Default Re: Foot switch for effects assigned in track.

AFAIK, this is not possible. Why not simply automate the selection? The only possible way to make it work with a footswitch would involve some external device that can convert the footswitch to a midi command, then you would have to teach the plugin to follow the command. Just my opinion, but it seems like way more work than its worth You can automate every knob or button on almost any plugin
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 02-03-2012, 11:56 PM
Schumannz Schumannz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Dhaka
Posts: 29
Default Re: Foot switch for effects assigned in track.

Thanks a lot Albee! Well i can't go for automation, cause i was intending to use this for a live gig...

Thanks again!!

Schumann
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Foot Switch Soliloquay 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-13-2012 08:11 AM
Triggering Click Track with a Foot Switch donnercruz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-24-2010 02:44 PM
foot switch GuitarGreg 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 08-02-2008 10:04 AM
003 and foot switch rossi56 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-24-2007 10:55 PM
Can I switch the track insert effects to ... kinghand Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 10-18-2004 10:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com