Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-30-2010, 01:16 PM
Iker Iker is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Miami, Fl
Posts: 58
Default Magma PE6R4-I or PE6R4 EM

Bit the bullet, bought a Mac Pro 12 Core, adding 8 Gigs more for a total of 14 and now I need an expansion chassis since DIGI doesn't support the EXPANSION|HD and I have a six card PCI-X card PT HD sys (1 core and 5 accel cards).

I have been reading a lot about the different incarnations of the PE6R4 chassis and honestly I'm very confused, both work? only the one with 1 cable or the infiniband is good (the I chassis) which a bunch of people claim doesn't work but is the one DIGI actiually sells!!!!
http://www3.digidesign.com/index.cfm...00&itemid=5031

Please Digisupport guy...chip in and give us light on this!!!!!

thxs for the comments in advance
Reply With Quote
  #2  
Old 08-30-2010, 01:55 PM
ZEUSS ZEUSS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 541
Default Re: Magma PE6R4-I or PE6R4 EM

Using the Regular R4 here. No problems. Not sure how it will do with the 12 core though. They just started shipping and I am sure there aren't too many people using that with a chassi yet. Call magma and see if they tested one of those.
__________________
10.12.6 Mac Pro 2013 (Trashcan) 6 Core 64 gigs Ram, Red Line 16, Native Thunderbolt, ProTools HD 2019.5
Reply With Quote
  #3  
Old 08-30-2010, 02:35 PM
WernerF WernerF is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York City
Posts: 3,049
Default Re: Magma PE6R4-I or PE6R4 EM

The PE6R4I chassis works totally fine here on my 8 core. Are you asking whether or not the 12 core is a different situation?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-30-2010, 02:46 PM
Iker Iker is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Miami, Fl
Posts: 58
Default Re: Magma PE6R4-I or PE6R4 EM

Quote:
Are you asking whether or not the 12 core is a different situation?
Not really...there is a bunch of information on the DUC about the PE6R4-I doesn't work at all

I tend to not take this risks but the temptation proved stronger than the brains


DigiTechSupt guy, now is a good time to give us advice...
Reply With Quote
  #5  
Old 08-30-2010, 05:58 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,479
Default Re: Magma PE6R4-I or PE6R4 EM

Quote:
Originally Posted by Iker View Post
Not really...there is a bunch of information on the DUC about the PE6R4-I doesn't work at all

I tend to not take this risks but the temptation proved stronger than the brains


DigiTechSupt guy, now is a good time to give us advice...
Hi,

Thousands of people using the I-pass version. only seen one post of an I-pass version not working with someone's core card. Magma no longer do the Infiniband version.


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-30-2010, 10:13 PM
Iker Iker is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Miami, Fl
Posts: 58
Default Re: Magma PE6R4-I or PE6R4 EM

Quote:
Thousands of people using the I-pass version. only seen one post of an I-pass version not working with someone's core card.
I think is more than one but...I might be wrong...I'm going to buy the I version on B&H I'll be assembling the system little by little since I got to clone a sound drive, libraries, (I intend to keep the QUAD G5 as a second LE system with full programability) etc and still in the middle of a couple of projects...I'll post results.

THxs
Reply With Quote
  #7  
Old 08-30-2010, 11:22 PM
Quan Quan is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 23
Default Re: Magma PE6R4-I or PE6R4 EM

Another new PE6R4-I (purchased month ago) works fine here.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-31-2010, 02:29 AM
maxon maxon is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Wien
Posts: 166
Default Re: Magma PE6R4-I or PE6R4 EM

Quote:
Originally Posted by Iker View Post
Not really...there is a bunch of information on the DUC

DigiTechSupt guy, now is a good time to give us advice...
buy 5 new PCIE cards
__________________
---

RECORDING Studio: Mac Pro, OSX 10.6.8, PT HD 3 PCIe, Pro Tools 8.1.1,

MIX + MASTERING Room: MAC Pro, OSX 10.6.8, PT HD 3 PCIe, PT 8.1

3x 192 I/O, Digidesign PRE, UAD Octo, UAD Satellite Ultimate
Reply With Quote
  #9  
Old 08-31-2010, 10:03 AM
Iker Iker is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Miami, Fl
Posts: 58
Default Re: Magma PE6R4-I or PE6R4 EM

Quote:
buy 5 new PCIE cards
hahahahahaha
Reply With Quote
  #10  
Old 08-31-2010, 11:47 AM
maxtn maxtn is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: USA
Posts: 132
Default Re: Magma PE6R4-I or PE6R4 EM

Great Here!
__________________
System#1
PT 10HD Harpertown Lion
HD4 Accel Magma PE6R4-I
Motu PCI-424e
ProControl 32 Faders

System#2
PT 11 and 10.3.6 2012 Westmere Mountain Lion
HDX
MC Mix - MC Control - MC transport - MC Mix with Command 8
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT8.1 with Magma PE6R4-I mattbell1978 Pro Tools TDM Systems (Win) 0 03-18-2014 07:19 AM
Wtb: Magma pe6r4 RCN Buy & Sell 1 06-02-2012 08:39 AM
Magma PE6R4 subwoof Post - Surround - Video 4 03-21-2010 02:18 PM
Anyone using the Magma PE6R4 with a G5? mixboy bob Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 06-11-2009 08:29 AM
Magma PE6R4 TimNielsen Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 11-19-2008 09:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com