Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-30-2005, 10:43 PM
martian martian is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: hong kong
Posts: 337
Default 2-3 sec delay before play..

I have 6.4 and 10.3.9 and mbox

every day this week I have come to work on PT and at some point in the session - 15 mins to an hour - after searching in the browser - PT will slow down and waits 2 - 3 secs after pressing play b4 starting playback..

In the middle of something now - so will keep quitting and restarting PT - usually this clears it for a while...

have time 2mrrw to attempt surgery..

is it the digibases?

or do I need to re - install PT?

this machine has been reliable for the last 2 years....

But had a few hiccups recently... weirdness with routing busses to aux inputs- 1+2 worked but 3+4 didnt.... then nasty kernal panic last week.


cheers
Reply With Quote
  #2  
Old 10-30-2005, 10:48 PM
Phil Jeffers Phil Jeffers is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,245
Default Re: 2-3 sec delay before play..

There's obviously no pre-roll set? I'd do the usual Digi troubleshooting palava & then clean your mac HDD (disk utilities > repair disk permission). After that, it's one for Digi...
Reply With Quote
  #3  
Old 10-30-2005, 10:49 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: 2-3 sec delay before play..

Make sure the count-off is disabled. What do the play and stop buttons do when you hit play?

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #4  
Old 10-31-2005, 12:34 AM
martian martian is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: hong kong
Posts: 337
Default Re: 2-3 sec delay before play..

thanks guys!

not the count off ( 8 on numerical pad ) - I get a spinning beachball - heart in mouth... has it crashed? don't press play again whilst u wait - cos then it'll start playing and immediately stop... 4 more secs of fun!!!

palava recipes please?

will try the repair permissions - it has been a while.....

guess I will try dumping the databases... but it's a massive job - I got more than 120 gig of noise on here.... takes a while to index...

any thing else I can try before resorting to re- install PT 6.4 ?

thanks again

martian
Reply With Quote
  #5  
Old 10-31-2005, 01:38 AM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: 2-3 sec delay before play..

Open Ended Record Allocation.... set it to 10 minutes (for most purposes).

DAE Buffer size = 2 (default)

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #6  
Old 10-31-2005, 02:09 AM
martian martian is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: hong kong
Posts: 337
Default Re: 2-3 sec delay before play..

check! I tried lowering the max rec duration already. tho the DAE was on 8 - if it happens again I will try changing the DAE buffer and see if that sorts it out...

Up til now it's been pretty stable - and I've frequently change things like the HW buffer's - etc to suit situation... better but riskier to record in 256

up against it today. will try the disk perms 2 mrrw..

the other thing is that after starting PT I'm getting a beach ball for a couple of mins and white windows - then everything is fine for a while.....

Not over the moon about being forced to take t breaks


thanks
Reply With Quote
  #7  
Old 10-31-2005, 02:21 AM
Loudnoize Ent. Loudnoize Ent. is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 482
Default Re: 2-3 sec delay before play..

Quote:
the other thing is that after starting PT I'm getting a beach ball for a couple of mins and white windows - then everything is fine for a while.....

martin,

Try running Disk Warrior, etc... rather than the simple, although sometimes effective Disk Utility. Seems like you have computer related issues rather than just PT. You may have to do a clean unistall. This always helps.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-31-2005, 03:03 AM
martian martian is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: hong kong
Posts: 337
Default Re: 2-3 sec delay before play..

just did a quick fix disk perms...

don't have diskwarrior - it fixed a few things - but still takes a while to start up - I do have around 200 gig of indexed sound online at the min...

maybe I will re do the databases first.

will carry on my editing tonight and see how the more annoying in consistan 2-3 sec delay works ( after resetting the DAE engine buffer to 2)

cheers guys

mart
Reply With Quote
  #9  
Old 11-01-2005, 09:33 AM
Sebastien Richard Sebastien Richard is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 36
Default Re: 2-3 sec delay before play..

Did you try lowering the max record time yet.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Delay about 3 sec before pro tools play DeadMeat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 08-17-2019 03:38 PM
5 second delay when i hit record and play! idledude Pro Tools M-Powered (Mac) 6 07-01-2008 06:37 AM
play delay when using mojo? CD Productions Post - Surround - Video 8 02-03-2006 02:10 PM
Slight delay play landford Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 11-19-2005 07:12 AM
Delay before play and record Obsidian Dragon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 10-07-2005 12:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com