Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 09-12-2019, 01:15 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 8,343
Default Re: New 2019 license, existing hardware. Need Digilink license!

Quote:
Originally Posted by tronnyjenkins View Post
I am an owner and original purchaser of an Avid HD Native card and an HD IO. I have been using PT10 HD but have recently decided to upgrade to PT 2019. Now I find out that I need this $300 Digilink license to use my HD Native card. However, from some research it seems that Avid will deposit a license for original owners of the hardware. Who do I contact to get this resolved?

Thank you.
I only see Pro Tools 10 in your iLok account. Perhaps you have Pro Tools HD 10 in another iLok account? Your Pro Tools 10 or Pro Tools Perpetual licenses won't run Pro Tools HD/Ultimate which is needed for your HD Native system.

The upgrade from Pro Tools HD 10 provides a license bundle that supports versions back to 10.0 and includes the DigiLink license. There's also currently a 20% discount on this upgrade.

Best to contact Avid CS directly to help since it seems that the Pro Tools license was not what you needed here.
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 09-12-2019, 05:00 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,110
Default Re: New 2019 license, existing hardware. Need Digilink license!

But no sale for continuing (There were in the past. But why not at the same time)

The lowly get the crimp!

OP Should be included with Renewal of perpetual.
Please don't penalize for letting software age with the computer system.
(BeRealWithTheWorldMan)
__________________
(Help us Help You)<<<click here

Testing:All APFS 90% 10% Audio on HFS+(Testing 1.5 yr in)
Pro Tools U-2019.6 MacOS 10.14.6
Second boot-10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MacVCEdition, 3-Displays)
MOTU FW-CoreAudio (for poly recording)
(SSL-HUI-MIDI over IP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
----
Reply With Quote
  #13  
Old 09-12-2019, 07:29 PM
NoiseRoom NoiseRoom is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: San Mateo, CA
Posts: 131
Default Re: New 2019 license, existing hardware. Need Digilink license!

Quote:
Thanks- do you have to pay to contact them?
No, but I already purchased the software.
__________________
the noise room

twitter: @thenoiseroom

Last edited by NoiseRoom; 09-12-2019 at 07:35 PM. Reason: Forgote to include quote
Reply With Quote
  #14  
Old 09-13-2019, 02:42 PM
tronnyjenkins tronnyjenkins is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Dallas
Posts: 10
Default Re: New 2019 license, existing hardware. Need Digilink license!

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
And hopefully you bought PT Ultimate outright and not the non HD version that that cost around 600 dollars as you wont be able to use any HDX or HD gear with the non Ultimate (HD) license which is a lot more money than the non HD version.
You can't use HD Native AT ALL with the "standard" Pro Tools perpetual, or just not without the Digilink License? Sounds like I may have to sell this license and buy the combo update, because I do have to keep 10HD. Geez.
Reply With Quote
  #15  
Old 09-13-2019, 05:55 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,865
Default Re: New 2019 license, existing hardware. Need Digilink license!

Quote:
Originally Posted by tronnyjenkins View Post
You can't use HD Native AT ALL with the "standard" Pro Tools perpetual, or just not without the Digilink License? Sounds like I may have to sell this license and buy the combo update, because I do have to keep 10HD. Geez.
Thats right.

You need a HD license like PT10HD or 11HD/12HD oe PTUltimate.

The digilink license is not an ”instead of” HD licenses. So if you wanna run any Avid HD TDM/HD NATIVE or HDX and any pcie card HD Native or Thunderbolt HD Native Box and or HDX Cards, TDM Cards like HD Accel etc you need HD License. You sayyou have a PT10HD license, is that on an ilok1 or a iLok2?
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #16  
Old 09-13-2019, 06:09 PM
tronnyjenkins tronnyjenkins is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Dallas
Posts: 10
Default Re: New 2019 license, existing hardware. Need Digilink license!

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Thats right.

You need a HD license like PT10HD or 11HD/12HD oe PTUltimate.

The digilink license is not an ”instead of” HD licenses. So if you wanna run any Avid HD TDM/HD NATIVE or HDX and any pcie card HD Native or Thunderbolt HD Native Box and or HDX Cards, TDM Cards like HD Accel etc you need HD License. You sayyou have a PT10HD license, is that on an ilok1 or a iLok2?
Our PT10HD license is on an iLok 1 (green) and the new Pro Tools 2019 license came with an iLok 3.
Reply With Quote
  #17  
Old 09-13-2019, 06:11 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,865
Default Re: New 2019 license, existing hardware. Need Digilink license!

Quote:
Originally Posted by tronnyjenkins View Post
Our PT10HD license is on an iLok 1 (green) and the new Pro Tools 2019 license came with an iLok 3.
Good, just wanted to make sure as PT11 non HD and PT11HD and above requires the ilok2 or ilok3 as they wont work with the old green ilok1 key shaped ilok.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #18  
Old 09-13-2019, 06:30 PM
tronnyjenkins tronnyjenkins is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Dallas
Posts: 10
Default Re: New 2019 license, existing hardware. Need Digilink license!

Thanks.

Well, now I'm conflicted. This is becoming a MUCH larger investment than anticipated. Just sold my Control 24 for a couple of Slate Ravens and desk, but I really thought there would be no problem running the vanilla Pro Tools. Now the cost of Ultimate? Are there any quality alternative interface options? I only need 16 in 16 out.

Currently have the Native PCIe card and the HD IO 16x16.
Reply With Quote
  #19  
Old 09-13-2019, 06:57 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,427
Default Re: New 2019 license, existing hardware. Need Digilink license!

What computer? What connectivity?

Got Thunderbolt... then UAD Apollo 16 or Thunderbolt 3... then UAD Apollo x16.
Reply With Quote
  #20  
Old 09-13-2019, 07:42 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,942
Default Re: New 2019 license, existing hardware. Need Digilink license!

Quote:
Originally Posted by tronnyjenkins View Post
Are there any quality alternative interface options? I only need 16 in 16 out.
Of course there are, for example Apogee Symphony MkII, but it seems you're on a budget which we do not know but easily throws nice quality interfaces out of the table.

Since you already have HDN and the interface, it would just be easiest to buy a proper license to run it.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB: Digilink I/O license Zeljko2 Buy & Sell 3 10-24-2018 09:14 AM
HDX Digilink License? imgarrett Licensing & Accounts 7 02-13-2017 01:06 PM
Digilink License? Bookerv12 Licensing & Accounts 2 01-20-2017 02:48 PM
Digilink I/O License Josh Voyles Pro Tools 12 5 10-03-2016 06:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:28 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com