Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-09-2019, 01:56 PM
chrismeraz chrismeraz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 323
Default Updating Windows but don't want to lose settings

My Windows OS is acting up and I want to reinstall it.

I see folders in my AppData folder that say Avid, Universal Audio, PACE, etc.

Can I save these files to avoid losing all my preferred settings in Pro Tools, UAD, all my plugins, etc.? It takes me days to recover all those settings if I do them manually.
__________________
Windows 10
Apollo 8
Pro Tools Native
i7 8700K, 32GB RAM
Reply With Quote
  #2  
Old 02-09-2019, 03:35 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,140
Default Re: Updating Windows but don't want to lose settings

Why not try a repair first?
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #3  
Old 02-09-2019, 04:33 PM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,266
Default Re: Updating Windows but don't want to lose settings

The Thrasher app can create saves of a lot of plugin presets and settings
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #4  
Old 02-09-2019, 08:09 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,814
Default Re: Updating Windows but don't want to lose settings

Quote:
Originally Posted by amagras View Post
The Thrasher app can create saves of a lot of plugin presets and settings
Indeed^^^ and I have all my track presets and session templates copied to a backup folder on my samples drive
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 02-10-2019, 12:06 AM
chrismeraz chrismeraz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 323
Default Re: Updating Windows but don't want to lose settings

Quote:
Originally Posted by The Weed View Post
Why not try a repair first?
I'm pretty sure a Windows Repair would also require re-installing all applications (but that it would save my files). So it's the same process, I still need to save all my plugin and app settings.

So Trasher does all this? I guess I'll try that, thanks.
__________________
Windows 10
Apollo 8
Pro Tools Native
i7 8700K, 32GB RAM

Last edited by chrismeraz; 02-10-2019 at 12:49 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-10-2019, 02:14 AM
chrismeraz chrismeraz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 323
Default Re: Updating Windows but don't want to lose settings

Trasher won't run. I get a "Failed to execute script" error when I try to open it. Have you guys seen this?
__________________
Windows 10
Apollo 8
Pro Tools Native
i7 8700K, 32GB RAM
Reply With Quote
  #7  
Old 02-10-2019, 04:36 AM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,266
Default Re: Updating Windows but don't want to lose settings

Quote:
Originally Posted by chrismeraz View Post
Trasher won't run. I get a "Failed to execute script" error when I try to open it. Have you guys seen this?
Contact the developer @guitardom did you use the paid version? It works great here.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #8  
Old 02-22-2019, 07:22 AM
chrismeraz chrismeraz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 323
Default Re: Updating Windows but don't want to lose settings

The problem was that I had moved my default Windows "Documents" folder to another drive. I put that back on the system drive and Trasher works well.
__________________
Windows 10
Apollo 8
Pro Tools Native
i7 8700K, 32GB RAM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Exported tracks lose volume settings? LAlexander Pro Tools 2018 4 01-03-2019 03:46 PM
Playback Engine settings not updating sethsacher Pro Tools | First Discussion 10 01-13-2018 07:02 AM
Playback Engine settings not updating Waves from Holland Pro Tools | First Discussion 1 01-13-2017 03:08 PM
Audio glitches with Fast Track Ultra on Windows 10 after updating Windows 10 GregS FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 6 12-25-2015 03:40 PM
After updating From 7.0 to 7.1.1 I lose my plug ins saxdame 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 08-31-2007 02:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com