Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-22-2013, 03:50 PM
SimonThornton SimonThornton is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: London & Brighton
Posts: 20
Default PT(HD)11 bug - modify group (in edit window) = CRASH

Totally reproducible here:

Launch PT(HD)11.
Create new session.
Add one new audio track.
Switch to edit window.
Open up group list bottom left hand corner.
Select the ALL group.
Then try to Modify it, by left clicking and getting the pop up menu.

Instant crash.

This is PTHD11 running on Lion 10.7.5, MBP i7 2.2Ghz, 16GB RAM.
I did a totally clean install of 11 and 10.3.6 on it yesterday.

Using Agg I/O as playback engine for this testing (I can't see that plugging in my TB Native is going to be the difference to this bug)
Reply With Quote
  #2  
Old 06-22-2013, 04:04 PM
Chris Lambrechts's Avatar
Chris Lambrechts Chris Lambrechts is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1998
Location: Belgium
Posts: 2,025
Default Re: PT(HD)11 bug - modify group (in edit window) = CRASH

valid bug. Works fine in 10.3.6
We'll make sure it is reported.

Thanks

Chris
__________________
Chris Lambrechts
Applications Specialist- Live Sound
Reply With Quote
  #3  
Old 06-22-2013, 04:27 PM
lexaudio lexaudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: LA
Posts: 1,034
Default Re: PT(HD)11 bug - modify group (in edit window) = CRASH

Isn't PT11 suppose to be on Mountain Lion, not Lion?

That's probably why.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-22-2013, 04:27 PM
SimonThornton SimonThornton is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: London & Brighton
Posts: 20
Default Re: PT(HD)11 bug - modify group (in edit window) = CRASH

I only stumbled across this when I discovered the behaviour of shift+1 (i.e. !) has changed in the edit window/group list . I used to use it ALL the time to select all faders if I need to pull everything down a bit (and who doesn't get into that situation in a mix now and again?). I realise it's all now part of the new "Shift+number keys = bypass all inserts" feature, but still.

I mention this because the right-clock pop up menu (that contains the buggy Modify... entry) still says "! - <ALL>" as a greyed out information line at the top.

I might be missing something here, and maybe there is still a way to get ! to do ALL group select - if not then perhaps that whole pop up menu has issues and sort of got left behind in the big code update...

Simon.

Last edited by SimonThornton; 06-22-2013 at 04:39 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-22-2013, 04:38 PM
SimonThornton SimonThornton is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: London & Brighton
Posts: 20
Default Re: PT(HD)11 bug - modify group (in edit window) = CRASH

Yes, I'm aware of the fact I shouldn't be running PTHD11.0.0 on Lion 10.7.5 - but this particular bug didn't jump out to me as something that was "PT version vs OSX version". I don't think menu
functions and system calls have changed much from Lion to Mountain Lion.

(For the record, PTHD11.0.0 with Agg I/O or HDNative seems to work very well indeed. I don't doubt that there may be some PT functions that rely on 10.8.x being there and I'll have issues at some point)

Last edited by SimonThornton; 06-22-2013 at 04:45 PM. Reason: clarifying PT version
Reply With Quote
  #6  
Old 06-22-2013, 05:04 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,110
Default Re: PT(HD)11 bug - modify group (in edit window) = CRASH

"...Select the ALL group.
Then try to Modify it, by left clicking and getting the pop up menu."

Left click here and modify is greyed out, Right click however "Modify" is the bug.
1st crash here.
__________________
(Help us Help You)<<<click here

Testing:All APFS 90% 10% Audio on HFS+(Testing 1.5 yr in)
Pro Tools U-2019.6 MacOS 10.14.6
Second boot-10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MacVCEdition, 3-Displays)
MOTU FW-CoreAudio (for poly recording)
(SSL-HUI-MIDI over IP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
----
Reply With Quote
  #7  
Old 06-22-2013, 05:20 PM
SimonThornton SimonThornton is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: London & Brighton
Posts: 20
Default Re: PT(HD)11 bug - modify group (in edit window) = CRASH

Sorry, yes, I meant right-click.
__________________

--
PTHD 10&11 MBP i7 HDNative OMNI
PTHD 9 HD6 8 Core MacPro 3x96 I/O SYNC MIDI
PTHD 8 HD Core+2 Accel Quad G5 96I/O
PTHD 8 HD PCI Core+ 2 Accel G4MDD 96I/O SYNC
PTHD 9 OO2R 27" iMac i7
PT5.2 Mix6 (I know!) G4 466DA 888/24 5x882/20 USD
Reply With Quote
  #8  
Old 06-22-2013, 06:15 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Arrow Re: PT(HD)11 bug - modify group (in edit window) = CRASH

Quote:
Originally Posted by SimonThornton View Post
Yes, I'm aware of the fact I shouldn't be running PTHD11.0.0 on Lion 10.7.5 - but this particular bug didn't jump out to me as something that was "PT version vs OSX version".
This bug occurs with OS X Mountain Lion v10.8.4. It is not OS-specific.

AVID has not done anything to prevent a user from using Pro Tools v11 with OS X Lion v10.7.5. This combination was not tested and it is not officially supported. Use this combination at your own risk.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Modify Group By Selection dwaynedelario Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 07-29-2013 10:39 AM
group "modify" bug travista00 Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 07-27-2007 09:23 AM
Cannot change EDIT MODE in edit window Xavior Pro Tools M-Powered (Mac) 2 05-24-2007 12:51 AM
Mix Window Freezes but Edit Window works fine. wwicklund 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-08-2006 10:49 PM
How do you group selected objects in the edit window ? kenny j 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-10-2001 12:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:37 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com