Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #181  
Old 03-22-2017, 05:29 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Finland
Posts: 14,021
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

I have no idea what takes so long, as the issue has been fixed on AU but not AAX
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #182  
Old 03-22-2017, 12:38 PM
MasterMixHD MasterMixHD is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 9
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

Guys, I've truly had enough. I love Pro Tools. I'm done with AVID. This is ridiculous. 6 months and no fix AND NO FREAKING WORD FROM AVID. I created a petition. Help me spread the word.

https://www.change.org/p/louis-herna...ter_responsive
Reply With Quote
  #183  
Old 03-22-2017, 05:40 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Posts: 6,350
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

Guessing that some missed our workaround shared by another user back in Dec, so I have added this to the KB.

I was able to reproduce the problem and verify the workaround on my Mac Mini running Sierra.

The bug report is still open while we are working with AIR to fix this.
Reply With Quote
  #184  
Old 03-22-2017, 07:59 PM
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,151
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
.... The bug report is still open while we are working with AIR to fix this.
As always, thank you, Jeffro!



If anyone reading this would also like to add their thanks to Jeffro – please feel free to post/(or add your +1) here:

http://duc.avid.com/showthread.php?t=387211
(Jeffro’s 2017 “Thank-You” from DUC Members and Moderators)
__________________
Pro Tools HD 11.2.1 - Studio One 3 Professional - Win 7 64 Ultimate - Lenovo 427637U ThinkPad W520 (16GB) - Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32 - Valve Fender 30 + Champ 12 amps - Rode NT2-A + SM57
Reply With Quote
  #185  
Old 03-23-2017, 03:45 AM
Dj-Ike Dj-Ike is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Japan
Posts: 172
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

Thank you 1 million times!! It really works!! Even when I close and reopen. Next I'm gonna try restarting the Mac. Really happy about this, but why couldn't Avid, or AIR do this? I'm really confused. Maybe we should send you our annual fee....
__________________
PT11&12, LogicX, DP8, OS10.12.3, Mac Pro3.5GHz/32GB ram/1T SSDx3, Macbook Pro 17" i7, Digi 003,Mbox 3 Pro, A.I.R., DSF Plugs, EW Collection, IK Multimedia Bundle, Komplete 10 Ultimate, Reason 8, Waves Mercury/SSL400/Abbey Roads, Wavearts5, Avox, Yamaha 01V96i, NI S61+Maschine Studio, Midixpress XT, Stomp I/O, Urei 1178, S760, P2K, ect..
Music is the Message
Reply With Quote
  #186  
Old 03-23-2017, 04:22 AM
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,151
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

Quote:
Originally Posted by Dj-Ike View Post
.... It really works!!....
Thanks for posting!

This is a known issue with Mini Grand when running Pro Tools on macOS Sierra.

WORKAROUND
Replace the com.airmusictech.Mini Grand.plist with a copy created under a previous OS

Quit Pro Tools
Navigate to /user/Library/Preferences
Delete the com.airmusictech.Mini Grand.plist file
Download com.airmusictech.Mini Grand.plist.zip (linked below) and expand the archive
Move com.airmusictech.Mini Grand.plist to /user/Library/Preferences



Download the Attachment: com.airmusictech.Mini Grand.plist.zip
here:
http://avid.force.com/pkb/articles/t...ting/PT-223601

Thanks Jeffro!
__________________
Pro Tools HD 11.2.1 - Studio One 3 Professional - Win 7 64 Ultimate - Lenovo 427637U ThinkPad W520 (16GB) - Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32 - Valve Fender 30 + Champ 12 amps - Rode NT2-A + SM57
Reply With Quote
  #187  
Old 03-23-2017, 04:56 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Finland
Posts: 14,021
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

Quote:
Originally Posted by Dj-Ike View Post
Maybe we should send you our annual fee....
haha
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #188  
Old 03-23-2017, 10:20 AM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Posts: 6,350
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

Quote:
Originally Posted by Dj-Ike View Post
...why couldn't Avid, or AIR do this?
It was an Avid Tech that provided the workaround to a customer who then posted it in the thread back in Dec. Note that I didn't need to Restart (steps 2&4) so omitted those from the KB but can add those back if needed.

Also, keep in mind it might not be a complete workaround for Structure Free.
Reply With Quote
  #189  
Old 03-23-2017, 10:39 AM
Big Mother Big Mother is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Seattle
Posts: 22
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

Seems (as in my case) this does not work after closing PT if the Mini Grand.big file is on a separate drive. So would need to repeat the procedure each time opening PT. I guess part of my question is why such a long time to fix, Air said a while back that they had handed fix off to Avid, and maybe a communication directly from Avid might be nice.
__________________
PT 12.7.0.676 / Mac Mini (Late 2012) 2.3ghz Quad Core i7 16gb SSD / OS X 10.12.3 / UA Apollo
Reply With Quote
  #190  
Old 03-23-2017, 05:55 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Posts: 6,350
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

Quote:
Originally Posted by Big Mother View Post
Seems (as in my case) this does not work after closing PT if the Mini Grand.big file is on a separate drive. So would need to repeat the procedure each time opening PT.
Reproduced here, likely due to updating the plist with the alternate .big location. So for now the workaround includes having Mini Grand.big in the default location. (I'll update the KB to state that.)
Quote:
I guess part of my question is why such a long time to fix, Air said a while back that they had handed fix off to Avid, and maybe a communication directly from Avid might be nice.
I haven't been able to find anyone that's received updated plugins from AIR, but will continue to chase this down and reply back when I get more info.

I also added the KB link to http://protools.ideascale.com/a/dtd/...ra/262663-3779
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quatize make short notes Shasho Pro Tools Software (Mac) 1 07-11-2013 09:13 AM
Where Did Extra Long and Short Delay II Go? Trailerman Pro Tools 10 Discussion 6 01-18-2012 02:57 AM
Mini Grand in PT9 no sound and crashes. eddicuz Virtual Instruments 0 04-04-2011 12:46 PM
1 long session or several short? Andrew814 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 01-19-2008 03:49 AM
ADC, Short delay or Long dalay?? bobo mark Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-24-2006 07:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com