Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-27-2019, 07:31 PM
nightwaterproject nightwaterproject is offline
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: US
Posts: 7
Default Issues with recording MIDI - please help

So I'm trying to record MIDI with my mouse (using it manually to click on notes) and with my MIDI keyboard and neither are working. They used to work as of the other week but for some reason they now suddenly stopped working. So this is how it used to work...
1) I create a new Audio track and a MIDI track.
2) Put in the appropriate plugin and change to appropriate channel in the plugin on audio track..
3)On MIDI track, I change the MIDI output selector to appropriate MIDI channel.
4. I play a few notes via my piano or with my mouse in the plugin and the Audio Track lights up but the MIDI track does not (it use to). I do hear the sound from my playing the notes however.
5) Then of course when I click the Record button for the Audio track and MIDI tracks and then the master record button, I see the recording line for the Audio track but nothing for the MIDI track like I used to. When I stop the recording nothing populates of course for the MIDI track and the Audio track is blank.

Any help would be greatly appreciated. I looked in my Pro Tools manual and found nothing for this issue at all. It's odd that it used to work but now not having any luck and holding me up from my recordings.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-28-2019, 04:20 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,158
Default Re: Issues with recording MIDI - please help

Try this:
Simplify your usage and instead of using separate audio and MIDI tracks use an instrument track which will hold your vi and MIDI. In PT preferences in the MIDI tab make sure that 'use first selected track' is selected. Play your keyboard and you should hear sounds. When you want to record your performance record enable the instrument track, hit f12 to start recording. When you're done recording you should see the MIDI recorded in the instrument track. When you want to render that to audio you have two options - record the output of the instrument to an audio track in real time or use offline bounce which you can use to render audio in faster than real time.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 04-28-2019, 08:18 PM
nightwaterproject nightwaterproject is offline
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: US
Posts: 7
Default Re: Issues with recording MIDI - please help

Looks like that works for my keyboard. Thank you for your help!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recording MIDI issues instrument track Porter22 Pro Tools | First Discussion 1 01-19-2019 04:23 PM
Issues with MIDI recording after upgrade to PT 12.7 gdiddy Pro Tools 12 3 12-23-2016 06:38 PM
Axiom 49 midi recording issues drewlyddon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 01-04-2009 07:02 PM
issues with playback/recording with midi controller freezegelman MIDI 4 11-15-2007 10:44 AM
MIDI recording issues 2A Batterie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 11-08-2004 02:07 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:10 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com