Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 06-21-2018, 07:46 PM
jryser's Avatar
jryser jryser is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Plainfield, IN
Posts: 915
Default Re: -9093 stops are killing me!!!!!

Quote:
Originally Posted by ZEUSS View Post
It is lol! Its like the old ADAT days all over again with ERROR 7


HATE-dats


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
A Rig: MacBook Pro Spring 2013, 2.8Ghz I7, 16GB RAM,
OSX Mavericks 10.9.4, PT 11.2, MBox Pro 3, Glyph GT 050 Qx3 1.5 TB drives Thunderbolt-FW400, Presonus Faderport. 10 REMOVED!
B Rig:MacBook Pro Spring 11, 2.33 GHz I7, 16GB RAM, OSX Mavericks 10.9.4, PT 11.2, MBox Pro 3, Glyph Portagig 62 portable 1 TB drive Firewired with 400, Presonus Faderport. 10 REMOVED!
I am the main songwriter/performer for Midwest Whitetail, Cabela's Deer Nation, Spring Thunder, and Northern Waters Series!
Reply With Quote
  #12  
Old 06-22-2018, 02:24 AM
Rammelt Rammelt is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 338
Default Re: -9093 stops are killing me!!!!!

I couldn't run any type of Session at all without the errors on my i7 MBP Retina, no matter how few tracks and plugins, but then I installed Turbo Switcher Pro to disable Turbo Boost while running Pro Tools and suddenly I could run very heavy Sessions without problems.
This has been a fact for me since PT 12 and a few OS versions.

My $0.02
__________________
******************
John Rammelt
Producer / Composer / Post
Hajp AB

old site:
Soundfactory JPR
Reply With Quote
  #13  
Old 06-23-2018, 05:35 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 5,922
Default Re: -9093 stops are killing me!!!!!

albee,

I'm pretty sure you're not, but if you are running Windows Defender, Controlled Folder Access was added with the April 2018 Update. Turn that off.

Also, Disable SuperFetch and Windows Search in Services.


HTH
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #14  
Old 06-23-2018, 08:00 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,127
Default Re: -9093 stops are killing me!!!!!

Quote:
Originally Posted by The Weed View Post
albee,

I'm pretty sure you're not, but if you are running Windows Defender, Controlled Folder Access was added with the April 2018 Update. Turn that off.

Also, Disable SuperFetch and Windows Search in Services.


HTH
Hmmmm, the errors have been going on for a long while, but may have gotten worse since the update. Disabling Superfetch sounds easy, but can you expound on Controlled Folder Access?
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #15  
Old 06-23-2018, 10:08 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 5,922
Default Re: -9093 stops are killing me!!!!!

Controlled Folder Access is part of Windows Defender. It's under Windows Defender>Virus & Threat Protection>Virus & Threat Protection Settings>Manage Controlled Folder Access. It's Ransomware Protection and you can turn it On or Off, add Protected Folders and add or remove Allowed Apps. When it's turned on it stops any app/program that's not "Allowed" from making changes to the Protected Folders.

Obviously, if you're not running Windows Defender you don't need to worry about it. I have it "On" for my Work computer and "Off" for my Audio computer. I also now backup to an external drive and unplug that when done as well as have the paid version of Macrium Reflect which has Image Guardian, which is supposed to stop any Ransomware or Malware from encrypting any Macrium Reflect Image that's on a drive that has Image Guardian enabled on that drive. I unplug the drive because: If it's not connected it can't get infected.

SuperFetch and Windows Search are both under Control Panel>Administrative Tools>Component Services>Service (Local)>Standard Tab. Double Click on the Name, then set Startup type: Disabled and Service status: Stopped, then Apply and Okay for each.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #16  
Old 06-24-2018, 04:27 PM
PatriotsBiker PatriotsBiker is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Mid-Atlantic
Posts: 738
Default Re: -9093 stops are killing me!!!!!

@The Weed: Thanks for the tip of naming two Windows' Services to disable. I had CPU usage reduction according to PT's System Usage window.

@albee1952: Are you still running smoothly?
Reply With Quote
  #17  
Old 06-24-2018, 05:13 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 5,922
Default Re: -9093 stops are killing me!!!!!

My pleasure.

If you're using a backup program - you really should be - and you have Windows 10 Pro, use the Group Policy Editor to also disable System Restore. That too may save you some CPU cycles.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #18  
Old 06-25-2018, 11:57 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,127
Default Re: -9093 stops are killing me!!!!!

Quote:
Originally Posted by PatriotsBiker View Post
@The Weed: Thanks for the tip of naming two Windows' Services to disable. I had CPU usage reduction according to PT's System Usage window.

@albee1952: Are you still running smoothly?
Will let you know after I implement Weed's advice
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #19  
Old 06-25-2018, 06:27 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,894
Default Re: -9093 stops are killing me!!!!!

Maybe this could be of use?
http://duc.avid.com/showthread.php?t=399944
__________________
Too much blood in my drugstream

Gigabyte X99 SOC Force Mobo Bios vF6d
Intel Core i7 5930k socket 2011 v3 @ 3.50GHz
32GB DDR4 Crucial RAM
System: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Record: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Samples: Samsung SATAlll SSD 840 Pro
Storage: 2x Samsung SATAlll SSD 840 Pro
EVGA GeForce GTX 750 Graphics
PT 11HD (v11.2.1) Omni s/pdif w Eleven Rack
HD 96I/O
Win 8.1 Pro
Reply With Quote
  #20  
Old 06-25-2018, 09:11 PM
PatriotsBiker PatriotsBiker is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Mid-Atlantic
Posts: 738
Default Re: -9093 stops are killing me!!!!!

Quote:
Originally Posted by The Weed View Post
My pleasure.

If you're using a backup program - you really should be - and you have Windows 10 Pro, use the Group Policy Editor to also disable System Restore. That too may save you some CPU cycles.
Thank's again, The Weed. I will look into that one as well.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI Thru stops working after sequence playback stops kelcarpenter MIDI 20 03-16-2016 12:43 PM
11R killing PT thegreyfox Eleven Rack 3 04-24-2012 10:34 PM
This is KILLING me! audiogeekzine 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 23 12-22-2008 05:10 PM
-9093 error's killing me!!! coryc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 10-04-2003 04:24 PM
-9093 Error, CPU stops rec., says buffer problem? storm-01 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-16-2003 10:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com