Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Digidesign Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-07-2001, 08:14 AM
giluz giluz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 3
Default PTF with Creamware audio cards

I've got a G4 500M dual processor running OS 9.1 and a Luna Creamware audio card. In any PTF session I had, the screen froze after a certain amount of time. It could be 5 minutes or 30 minutes and wasn't the result of any specific action I did. The Luna software is running in the background just so i could hear whet I'm doing. Is it the conflict with the Creamware soundcard or software that causes the problem? Someone told me that Digidesign products are compatible with Creamware products. Is this also true for the free version?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2001, 09:52 AM
Ruff Ruff is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Geneva, Switzerland
Posts: 150
Default Re: PTF with Creamware audio cards

At this time, PTfree isn't compatible with any soundcard. Maybe PTfree is compatible with de Creamw@are software, but you can't use the Luna souncard with PTfree (it support only SoundManager and the built-in soundcard).
It's a free version...

------------------
Arnaud Ruffieux / Ruff-Tang Prod.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-08-2001, 01:16 PM
oreo1 oreo1 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 183
Default Re: PTF with Creamware audio cards

The G4 powerbook has no built-in input. It thus demands an external sound card for input. So can we conclude that the current version of PTF will not work with this new powerbook under any circumstances, except of course, with a PCI chassis holding an Audiomedia III card?
__________________
— Jim
Here's my latest CD: The New Old Time.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-10-2001, 12:38 AM
giluz giluz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 3
Default Re: PTF with Creamware audio cards

Well, you misunderstood me.

I know that PTF only works with the sound manager i/o's, and I just plug my sound manager output into my soundcard's input so I could hear what I do on ProTools.

What interests me is whether my soundcard's hardware or software are the reasons for PTF freezing out on me every once in a while, or is it something to do with OS 9.1, or the specifics of my G4 being dual-processor (I've had other problems like this woth other software before, but not anymore).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Accel Cards next to other PCIe Audio Cards in the same Mac Pro for PT 10+11? relaxo Pro Tools 11 11 05-13-2018 02:01 PM
creamware dsp sound cards and NOAH musictech77 Buy & Sell 0 10-02-2012 03:53 AM
Anyone using creamware/soniccore dsp cards with pro tools? the19thbear Windows 0 11-02-2011 11:38 PM
Creamware cards working as a dsp accelerator in PT LE Bifop 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-11-2007 04:04 AM
Creamware Powersampler and 001 ISedlacek 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 03-09-2001 09:21 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:34 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com