Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-09-2018, 06:03 AM
Ianoh's Avatar
Ianoh Ianoh is offline
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Dublin, Ireland
Posts: 41
Default Re: pan pot/knob missing from audio track

hey JFreak, thanks for your patience, I think I did what you suggested, ive made a screen recording to show you....I posted it on youtube because I can't upload to here for some reason

https://youtu.be/_ub3NMAbusY

now the worrying thing is after looking back at the screen recording on youtube, when I listen to it through the MacBook internal speakers the "output stereo" sounds good just like the 'output mono" , theres no crackling and the volume isnt weak. But when Im listening or recording in protools and using my interface the output stereo sounds crackly and weak. what in the name of god is going on.
__________________
Pro Tools 2018.10
MacBook Pro late 2013, i7 2.8 GHz, 16gb, 500gb ssd
macOS High Sierra 10.13.3
Native Instrument Komplete Audio 6
Reply With Quote
  #12  
Old 12-09-2018, 06:07 AM
Ianoh's Avatar
Ianoh Ianoh is offline
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Dublin, Ireland
Posts: 41
Default Re: pan pot/knob missing from audio track

believe it or not midnightrambler, it does make me feel a little better....im under the illusion that many people don't have problems with this, they'll just download pro tools, plug in their interface and guitar and off they go without any problems...it is nice to know I'm not on an island
__________________
Pro Tools 2018.10
MacBook Pro late 2013, i7 2.8 GHz, 16gb, 500gb ssd
macOS High Sierra 10.13.3
Native Instrument Komplete Audio 6
Reply With Quote
  #13  
Old 12-09-2018, 06:12 AM
Ianoh's Avatar
Ianoh Ianoh is offline
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Dublin, Ireland
Posts: 41
Default Re: pan pot/knob missing from audio track

its2loud you could be right, anything is possible at this stage, god knows what buttons Ive pushed and settings Ive changed to get me to this mess I'm at now lol......

the interface I'm using is Native Instrument Komplete Audio 6
__________________
Pro Tools 2018.10
MacBook Pro late 2013, i7 2.8 GHz, 16gb, 500gb ssd
macOS High Sierra 10.13.3
Native Instrument Komplete Audio 6
Reply With Quote
  #14  
Old 12-09-2018, 06:48 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angles
Posts: 388
Default Re: pan pot/knob missing from audio track

Are you listening on headphones or speakers? If headphones, are they plugged into the Komplete interface? If speakers, how do you have them hooked up?

Have you downloaded the latest drivers for the interface?

There’s not much to this interface. It’s all a pretty simple setup.

There’s a good chance the speakers you have hooked up to your interface are out of phase.

Best to do some troubleshooting between headphones and speakers to determine the source of the problem.

Last edited by its2loud; 12-09-2018 at 07:00 AM.
Reply With Quote
  #15  
Old 12-09-2018, 07:34 AM
Ianoh's Avatar
Ianoh Ianoh is offline
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Dublin, Ireland
Posts: 41
Default Re: pan pot/knob missing from audio track

Hey its2loud, thanks for the reply....im listening on headphones, and pretty crappy phones at the moment (could very well be the source of my heartache now that you've brought them to light), which are plugged into the interface.

I haven't downloaded any drivers for this interface, it's a pretty simple set up as you said, it didn't require any downloading of drivers for a macbook as far as I'm aware, just plug in and go. This was one of the main reasons I went with a macbook over Windows, because I'm brutul with I.T
__________________
Pro Tools 2018.10
MacBook Pro late 2013, i7 2.8 GHz, 16gb, 500gb ssd
macOS High Sierra 10.13.3
Native Instrument Komplete Audio 6
Reply With Quote
  #16  
Old 12-09-2018, 08:09 AM
ChuckS ChuckS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,139
Default Re: pan pot/knob missing from audio track

Put a picture up of what your bus tab under I/O Setup looks like.
__________________
PT 2019.5 DP 10.01 VEP 7.x Komplete Audio6 HP Envy 8G i7 Quad Laptop Win10 (x64 1903)
PT 2019.5 DP 10.01 VEP 7.x 828mkII ADA8200 MTP-AV 2011 Mac Mini i7 Quad High Sierra.6 (end of the OS road for the 2011 Mini)
Reply With Quote
  #17  
Old 12-09-2018, 08:53 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angles
Posts: 388
Default Re: pan pot/knob missing from audio track

There are drivers for your interface on the Kontakt website for Mac and PC. Just because you don’t think you need drivers, the software could update firmware bugs in the hardware.

If you use the Mac IO to listen without the interface and everything works as it should then the problem lies with the interface. It’s hard to determine the source of the problem with piece meal information. Hope you get it sorted.
Reply With Quote
  #18  
Old 12-09-2018, 09:05 AM
Ianoh's Avatar
Ianoh Ianoh is offline
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Dublin, Ireland
Posts: 41
Default Re: pan pot/knob missing from audio track

hi ChuckS, Ive attached a screenshot of bus tab set up
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2018-12-09 at 17.01.17.jpg (51.2 KB, 0 views)
__________________
Pro Tools 2018.10
MacBook Pro late 2013, i7 2.8 GHz, 16gb, 500gb ssd
macOS High Sierra 10.13.3
Native Instrument Komplete Audio 6
Reply With Quote
  #19  
Old 12-09-2018, 09:19 AM
Ianoh's Avatar
Ianoh Ianoh is offline
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Dublin, Ireland
Posts: 41
Default Re: pan pot/knob missing from audio track

hey its2loud, thanks, ill head straight for the interfaces website and download the drivers and see if it hopefully helps
__________________
Pro Tools 2018.10
MacBook Pro late 2013, i7 2.8 GHz, 16gb, 500gb ssd
macOS High Sierra 10.13.3
Native Instrument Komplete Audio 6
Reply With Quote
  #20  
Old 12-09-2018, 09:21 AM
ChuckS ChuckS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,139
Default Re: pan pot/knob missing from audio track

The output is mapped to unavailable physical outputs. Click on the default button on the Bus tab and what happens. Post another picture. Both the Mac and PT recognized the interface at one point because the I/O is correct for the KA6, but for some reason one or both is not seeing the interface now.
__________________
PT 2019.5 DP 10.01 VEP 7.x Komplete Audio6 HP Envy 8G i7 Quad Laptop Win10 (x64 1903)
PT 2019.5 DP 10.01 VEP 7.x 828mkII ADA8200 MTP-AV 2011 Mac Mini i7 Quad High Sierra.6 (end of the OS road for the 2011 Mini)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Missing regions in audio track + major automation loss garnoil Post - Surround - Video 15 01-21-2010 10:13 AM
Hybrid 1.5.2 - Missing Knob Legends wcody Virtual Instruments 12 11-12-2008 12:52 PM
Missing Audio track when I open a saved session? Dj A-Ron 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 01-11-2008 10:32 AM
audio track missing pan control??? davidp158 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-01-2002 03:02 PM
missing audio at beginning of track! guitates Digidesign Hardware & Software 3 01-23-2001 10:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com