Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-01-2010, 05:07 PM
sevierheights@gmail.com sevierheights@gmail.com is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Default D-Control ES goes offline intermittently.

Group,

We've got a D-Control ES that we've had for about two years now. We do long format recording and mixing on the system. We're running it on an Intel Mac Pro Snow Leopard, Pro Tools 8.0.3 with all Firmware updated. 1 main unit and fader unit with a Netgear 4 port gigabit Ethernet switch in between.

The console will intermittently go offline during recording and playback. Been happening since August 2008 through all PT versions, firmware and OS. This happens maybe once or twice every two weeks. It would not be such a big deal except for the fact that we are mixing a live event through it. We are simultaneously tracking and recording to 2 track.

Anyone else have this going on? Any advice on what to change?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-01-2010, 06:14 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: D-Control ES goes offline intermittently.

can you try a different ethernet hub or switch?
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 10-02-2010, 03:05 AM
pm mastering studio pm mastering studio is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Lebbeke , Belgium
Posts: 102
Default Re: D-Control ES goes offline intermittently.

Best is to put an UPS (apc) between The power and The console. This way you are Sure its not a powerfailure. This looks like a power issue
__________________
Philippe Meiresonne
(Belgium)

http://www.pm-mastering-studio.com
SYSTEM HDX MAC
ProTools HD 2018.1 | 1HDX Card | MacPro 6 Core 32GB Ram PCIe 512GB TrashCan|Magma Thunderbold EB3T|2x PRE | 96 | 192 I/O | HD I/0 16/16
Midi I/O | D-Command ES +16 fader Pack | Xmon

SYSTEM 02
Mac OS 10.10.x |MacBook Pro | 16GB RAM |Mbox 2 Pro Factory | Rack003+ Factory
Reply With Quote
  #4  
Old 10-04-2010, 06:19 AM
Pythagor Pythagor is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Moscow Russia
Posts: 222
Default Re: D-Control ES goes offline intermittently.

Hi
We fixed similar problem with installing usb-to-ethernet adapter connected directly to Icon hub.
best
Reply With Quote
  #5  
Old 10-05-2010, 07:53 AM
sevierheights@gmail.com sevierheights@gmail.com is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Default Re: D-Control ES goes offline intermittently.

So I am purchasing a 4-port Gigabit Ethernet Switch. Previously, we had a 10/100. I'm sure the speed is NOT going to make a difference but it's a new one and will help narrow the problem if that doesn't fix it.

Everything is currently on a couple APC UPS right now. I'm wondering now if a faulty ups could cause a power drop. It's not giving any indications of power discrepancies.

Another interesting thing to note. Rarely does the the main and fader unit crash simultaneously. It's usually one or the other. Updates to come. Thanks for the suggestions so far.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-05-2010, 10:39 AM
Pythagor Pythagor is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Moscow Russia
Posts: 222
Default Re: D-Control ES goes offline intermittently.

We have 100/10 in 2 studios with ICONs.No probs. Do you have internet connection at the same nic ?
Reply With Quote
  #7  
Old 10-05-2010, 11:21 AM
sevierheights@gmail.com sevierheights@gmail.com is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Default Re: D-Control ES goes offline intermittently.

It's a Mac Pro with one NIC dedicated to control surface. Other NIC is connected to LAN. I did discover that somehow in Network Preferences that the IP address was set to use DHCP but was also somehow set to 169.xxx.xxx.xx subnet 255.255.0.0. Weird but I changed it to manual configuration using same IP and subnet. I'm wondering if since it was set to DHCP that perhaps the console would go offline if the NIC attempted to renew an address lease??? I will continue to update you guys. Thanks for all the help.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-06-2010, 03:19 PM
Pythagor Pythagor is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Moscow Russia
Posts: 222
Default Re: D-Control ES goes offline intermittently.

do not want to disappoint you but in our configuration it also set to DHCP. As of my knowledge ICON is not ip configurable. Maybe it's something with the nic? When ICON goes offline do you have it RED or GREEN in system preferences?
Reply With Quote
  #9  
Old 10-07-2010, 06:56 AM
sevierheights@gmail.com sevierheights@gmail.com is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Default Re: D-Control ES goes offline intermittently.

That's a bummer. I'm not sure if I've seen or even know where the Red or Green lights are. I will look for that next time.
Reply With Quote
  #10  
Old 10-07-2010, 12:26 PM
Pythagor Pythagor is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Moscow Russia
Posts: 222
Default Re: D-Control ES goes offline intermittently.

Check also if you can deselect and then again select ICON in ethernet controllers tab or you need complete reboot
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MC Control always disconnecting, no sync, offline RaToX Artist Series 0 03-24-2011 08:53 AM
Control 24 Offline... Not like the other posts Centralcity ICON & C|24 2 07-24-2008 03:34 PM
MacPro & Control 24 - Offline... Jamie Smith ICON & C|24 0 02-25-2007 02:42 AM
Control 24 not working - Am I in offline mode? Reid Cowan Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 02-19-2006 05:03 PM
Pro Control goes offline Polyester ProControl, Control|24, Command|8 8 05-15-2000 03:41 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:24 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com