Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-13-2014, 05:29 AM
cananball cananball is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 338
Default Re: Calibrate OMNI interface for 5.1 output?

set the volume to 0db. then calibrate with -20 pink. 0db = unity.

from there you can change it to spl mode and specify the spl you set 0db to, ie 79, 82 etc
__________________
Ken Wilkinson
http://kenwilkinson.tv

Pro Tools 10.3.9 HDN | HD Omni | Digi Command 8 | Artist Transport | Digi Surround Panner | Blackmagic Intensity Pro | JBL LSR4328 5.1
2.26GHz 8 Core Nehelam 8GB Ram OSX 10.8.5
Reply With Quote
  #12  
Old 01-13-2014, 05:31 AM
PT user PT user is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 181
Default Re: Calibrate OMNI interface for 5.1 output?

Thanks for your reply Ken...
"set the volume to 0db" means on the OMNI itself?
Signal Generator to -20dbfs Pink Noise RMS or Peak?
Reply With Quote
  #13  
Old 01-13-2014, 07:51 AM
cananball cananball is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 338
Default Re: Calibrate OMNI interface for 5.1 output?

correct
__________________
Ken Wilkinson
http://kenwilkinson.tv

Pro Tools 10.3.9 HDN | HD Omni | Digi Command 8 | Artist Transport | Digi Surround Panner | Blackmagic Intensity Pro | JBL LSR4328 5.1
2.26GHz 8 Core Nehelam 8GB Ram OSX 10.8.5
Reply With Quote
  #14  
Old 04-08-2015, 12:31 PM
SDDP SDDP is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angles, CA
Posts: 554
Default Re: Calibrate OMNI interface for 5.1 output?

Hey Ken, I see you're also using the JBL LSR 4328 5.1.
When you calibrated the levels on each speaker, did you use RMC first or after?

And while you were calibrating, did you have the sub gain at +10db (which is separate from all the speakers +4/-10)?

Thanks!
__________________
-Mac Pro 5,1 12core 3.46GHz Westmere 96gb
-RX 580 8GB GPU
-OSX 10.13.6 on a 1TB SSD Via PCIE card
-PTHDN 2020.12 Ultimate
-HD Omni
-BM Intensity Pro

-Waves Mercury+SSL4000 Collection+Abbey Roads
-iZotope RX7 Advanced
-iZotope Post Production Suite 4
-iZotope Music Production Suite 3
-HALO UP/DOWN MIX
-ANYMIX
-Delonghi Perfecta ESAM 5600.S
Reply With Quote
  #15  
Old 04-08-2015, 02:37 PM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,304
Default Re: Calibrate OMNI interface for 5.1 output?

Levels are adjustable within the front panel.

Stereo is a subset of 5.1 in the IO

I use 5.1 for mains, the stereo subset for stereo mains, ALT for Avantones through 7&8.
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #16  
Old 04-08-2015, 04:32 PM
cananball cananball is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 338
Default Re: Calibrate OMNI interface for 5.1 output?

Quote:
Originally Posted by SDDP View Post
Hey Ken, I see you're also using the JBL LSR 4328 5.1.
When you calibrated the levels on each speaker, did you use RMC first or after?

And while you were calibrating, did you have the sub gain at +10db (which is separate from all the speakers +4/-10)?

Thanks!
Yes I calibrate after RMC and b-chain equalization. Sub is +10 engaged. I don't have a RTA so I followed Dolby's guideline to calibrate the sub 4-6dbc above the center channel.
__________________
Ken Wilkinson
http://kenwilkinson.tv

Pro Tools 10.3.9 HDN | HD Omni | Digi Command 8 | Artist Transport | Digi Surround Panner | Blackmagic Intensity Pro | JBL LSR4328 5.1
2.26GHz 8 Core Nehelam 8GB Ram OSX 10.8.5
Reply With Quote
  #17  
Old 03-05-2021, 05:56 PM
SDDP SDDP is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angles, CA
Posts: 554
Default Re: Calibrate OMNI interface for 5.1 output?

Quote:
Originally Posted by cananball View Post
Yes I calibrate after RMC and b-chain equalization. Sub is +10 engaged. I don't have a RTA so I followed Dolby's guideline to calibrate the sub 4-6dbc above the center channel.
So I am re-visting this again (re-designed the studio) and re-calibrating. I noticed calibrating at 85 gives a more accurate results by far, however the stickys for 5.1 calibtration are no longer working. Wanted to know what to set the rears to?, if the LCR is set to 85db using pink at -20db RMS, should they be set to 85 or 83?

Mostly mix for film, but sometimes it can also go straigh to Blu ray or theater and BR release and streaming. What is the consensus that everyone is setting their too?

And also to confirm, have the Sub at +10 AND also set the levels on that to 89db?

Thanks so much
__________________
-Mac Pro 5,1 12core 3.46GHz Westmere 96gb
-RX 580 8GB GPU
-OSX 10.13.6 on a 1TB SSD Via PCIE card
-PTHDN 2020.12 Ultimate
-HD Omni
-BM Intensity Pro

-Waves Mercury+SSL4000 Collection+Abbey Roads
-iZotope RX7 Advanced
-iZotope Post Production Suite 4
-iZotope Music Production Suite 3
-HALO UP/DOWN MIX
-ANYMIX
-Delonghi Perfecta ESAM 5600.S
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Avid HD Omni interface friendlybunny Buy & Sell 2 08-08-2013 07:53 AM
HD OMNI isn't truly 8 output ... agershon Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 9 06-12-2013 10:00 PM
Omni interface...4 tracks only? mzkguy macOS 2 04-23-2012 08:17 PM
omni output question FilterDecay Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 10-26-2011 02:46 PM
Are Omni Analog ins calibrate-able? Picture Start Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 10-07-2011 08:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com