Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 02-13-2018, 09:29 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,406
Default Re: CLEAR ALL SOLO shortcut

It’s a wonderful program

https://www.youtube.com/playlist?lis...MuDP7MpPceth30
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #22  
Old 02-13-2018, 05:33 PM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,488
Default Re: CLEAR ALL SOLO shortcut

Quote:
Originally Posted by pqlior@mac.com View Post
Rich, could you detail how you program that into Maestro? ... is there a way to move the cursor back to its original position?
Also- If I'm on the mixer page, it selects something else...
I don't need this particular macro since I use a control surface, but I just programmed it in about 30 seconds to make sure it would work, and it does.

You might add a condition to not run if the front window does not contain "edit", or you could add a condition to toggle to the edit window if it's in the mix window.

You should check "Restore Mouse Location" in the details dialog for the action (the little gear icon opens it) if you want to return the cursor to where it was.

edit: just uploaded an example; it may need to have exact click location modified to run on your rig, and it's not particularly graceful, but it should give you the general idea: http://s3.amazonaws.com/Deliveries/Clear_Solo.kmmacros
__________________
rich@richbreen.com
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.12.6, PT 2018 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24.

Last edited by Rich Breen; 02-13-2018 at 05:45 PM.
Reply With Quote
  #23  
Old 02-16-2018, 03:44 PM
pqlior@mac.com pqlior@mac.com is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 461
Default Re: CLEAR ALL SOLO shortcut

Quote:
Originally Posted by Rich Breen View Post
I don't need this particular macro since I use a control surface, but I just programmed it in about 30 seconds to make sure it would work, and it does.

You might add a condition to not run if the front window does not contain "edit", or you could add a condition to toggle to the edit window if it's in the mix window.

You should check "Restore Mouse Location" in the details dialog for the action (the little gear icon opens it) if you want to return the cursor to where it was.

edit: just uploaded an example; it may need to have exact click location modified to run on your rig, and it's not particularly graceful, but it should give you the general idea: http://s3.amazonaws.com/Deliveries/Clear_Solo.kmmacros
Thanks Rich! Could you also attach a screenshot of the macro so I could see what you did there?
__________________
Lior

HD Native * PT 2018.7 * OS X 10.13.6 * MacPro 12 Core * 2.4GHz 24GB Ram * 2XUAD2 Octo * Waves Platinum * Lexicon PCM Native Bundle * Sound Toys Bundle* AutoTune8 * NI Komplete11 * BFD3 * Synthogy Ivory II* Vienna Ensemble Pro * Spectrasonics * Slate trigger2 *xFer records * Softube * Vienna Ensemble * DMG Expurgate * Massey DRT2 *
iPad Air/Avid control * EuCon 18.3.0.217 *
Reply With Quote
  #24  
Old 02-17-2018, 09:28 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,488
Default Re: CLEAR ALL SOLO shortcut

Quote:
Originally Posted by pqlior@mac.com View Post
Thanks Rich! Could you also attach a screenshot of the macro so I could see what you did there?
Why not just download and import the macro that I took the time to upload for you? You can then inspect it yourself.
__________________
rich@richbreen.com
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.12.6, PT 2018 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24.
Reply With Quote
  #25  
Old 02-20-2018, 03:30 PM
pqlior@mac.com pqlior@mac.com is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 461
Default Re: CLEAR ALL SOLO shortcut

Quote:
Originally Posted by Rich Breen View Post
Why not just download and import the macro that I took the time to upload for you? You can then inspect it yourself.
I just did. I changed the cursor location to match mine, but doesn't work... (does nothing)
EDIT: it was in a disabled group folder. I enabled it and now working...
Thanks!
__________________
Lior

HD Native * PT 2018.7 * OS X 10.13.6 * MacPro 12 Core * 2.4GHz 24GB Ram * 2XUAD2 Octo * Waves Platinum * Lexicon PCM Native Bundle * Sound Toys Bundle* AutoTune8 * NI Komplete11 * BFD3 * Synthogy Ivory II* Vienna Ensemble Pro * Spectrasonics * Slate trigger2 *xFer records * Softube * Vienna Ensemble * DMG Expurgate * Massey DRT2 *
iPad Air/Avid control * EuCon 18.3.0.217 *

Last edited by pqlior@mac.com; 02-20-2018 at 04:06 PM. Reason: Fixed
Reply With Quote
  #26  
Old 11-06-2018, 12:00 AM
Ludicrous Speed Ludicrous Speed is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, Australia
Posts: 189
Default Re: CLEAR ALL SOLO shortcut

Quote:
Originally Posted by cshaw View Post
If you have an iPad running PT|Control (which I highly recommend - if only for the soft keys alone) you can assign a shortcut that does this…

The iPad/PT|Control is a great addition to the keyboard and mouse. If you don't have an iPad you can pick and old iPad2 dirt cheap these days.
Damn, according to avid.com -
Quote:
"SYSTEM REQUIREMENTS
iPad Air or iPad mini 2 or later running iOS 8.3 or later"
Shame, cause I have an old ipad 2 lying around.
Reply With Quote
  #27  
Old 11-09-2018, 08:35 PM
cshaw cshaw is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Bastrop, TX
Posts: 128
Default Re: CLEAR ALL SOLO shortcut

If your iPad runs iOS 8 you should be good to go.
Give it a try. The Control app is free


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
www.chrisshawmix.com

PT 2018.1
HD Native
Hackintosh i7 3.4 GHz Quad Core Sandy Bridge
Apogee Ensemble
OSX 10.12.6
Reply With Quote
  #28  
Old 11-10-2018, 08:03 PM
Ludicrous Speed Ludicrous Speed is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, Australia
Posts: 189
Default Re: CLEAR ALL SOLO shortcut

Quote:
Originally Posted by cshaw View Post
If your iPad runs iOS 8 you should be good to go.
Give it a try. The Control app is free


Sent from my iPhone using Tapatalk
Actually, I managed to install it, even though it says no on that link above, thanks! Just gotta set it up, as I don't have wifi at home studio at the moment.
Reply With Quote
  #29  
Old 11-14-2018, 07:03 PM
Ludicrous Speed Ludicrous Speed is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, Australia
Posts: 189
Default Re: CLEAR ALL SOLO shortcut

Quote:
Originally Posted by cshaw View Post
If your iPad runs iOS 8 you should be good to go.
Give it a try. The Control app is free


Sent from my iPhone using Tapatalk
Hey pals,

I'm kind of stuck on getting the iPad app to work.

After registering, it said I needed to install eucontrol on my laptop, so I just spent half an hour trying to find an installer, only to get 404 errors and such.

Am I doing something wrong, or is this all over the place?

Appreciate your helps.
Reply With Quote
  #30  
Old 11-14-2018, 11:24 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,182
Default Re: CLEAR ALL SOLO shortcut

Quote:
Originally Posted by Ludicrous Speed View Post
Hey pals,

I'm kind of stuck on getting the iPad app to work.

After registering, it said I needed to install eucontrol on my laptop, so I just spent half an hour trying to find an installer, only to get 404 errors and such.

Am I doing something wrong, or is this all over the place?

Appreciate your helps.
After registering through the Control app on the iPad, go to your my.avid.com account and look in your "My Products and Subscriptions" and look for the "Pro Tools | Control and EuControl" line item, then go to the "Product Details and Download Links Show" and click show.
Installers will be there.

You need to install
"EUCON Workstation Unified Install"

for Mac or PC depending on your laptop
__________________
Pro Tools Ult 2018.10, HDX 3, MTRX, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.12.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solo Clear not working on S3 jmkeane Pro Tools | S3 3 10-09-2015 08:34 AM
Clear selected clips shortcut not working hd 10.3.2 dgoodi22 Pro Tools Software (Mac) 7 02-08-2013 05:49 PM
Clear Peak/Meter shortcut not working? theblotted Pro Tools Software (Mac) 8 07-23-2011 03:46 AM
Solo-Yellow, Solo Clear-Green Imagine ICON & C|24 1 05-14-2011 05:55 AM
Keyboard shortcut to clear red clip lights? kirkbross 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-02-2008 11:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:56 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com