Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-24-2018, 06:22 PM
efisch efisch is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Los Angeles, CA
Posts: 114
Default Spinnng beach ball with "Auto Backup" on

Having a problem that's driving me nutty (or else I wouldn't be posting, duh). With Auto Backup on, I'm getting a quick (2 sec) spinning beach ball every minute or so. Seems to coincide with my backup setting of 1 min. Turned off Auto Backup and the problem went away. Track count is high, but I've worked with higher without a problem. HW buffer set to 1024, cache size 7 gb (although I have the problem no matter what I set that to). Plenty of room left on my SSD system drive, plenty of room on the work drive - video file on a separate drive. Thoughts?

Pro Tools HD 2018.1
Mac Pro 2 x 3.33 GHz 6-Core
40 gb RAM
Reply With Quote
  #2  
Old 02-25-2018, 05:48 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 15,360
Default Re: Spinnng beach ball with "Auto Backup" on

Two things:
Change autosave time to something like 5 minutes
Use cmd-S frequently for manual saves; the fingers of my left hand are semi-permanently bent in that position
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 02-27-2018, 03:37 PM
efisch efisch is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Los Angeles, CA
Posts: 114
Default Re: Spinnng beach ball with "Auto Backup" on

Thanks Jack - Unfortunately didn't help. Just got a spinning beach ball every 5 min lol. Hope to talk to Avid today.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-27-2018, 04:16 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,422
Default Re: Spinnng beach ball with "Auto Backup" on

Quote:
Originally Posted by efisch View Post
Thanks Jack - Unfortunately didn't help. Just got a spinning beach ball every 5 min lol. Hope to talk to Avid today.
Hi,

Any plugins in use that have sampled sounds to load and save? this can cause slow save/back up issues.

Any external hard drives connected?

Does it still do it if you test without the video?

Dont think auto back-up saves when the transport is running. Doesn't on version up to 10 but not sure from PT11 onwards. So is it exactly every 5 minutes?


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering E-Mixing & Mastering facility
www.ukmastering.com


PT10.3.6 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2, Quad x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, Solid State Logic VHD, Anthony De Mario ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B Aphex 20Z. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-28-2018, 02:54 PM
efisch efisch is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Los Angeles, CA
Posts: 114
Default Re: Spinnng beach ball with "Auto Backup" on

Yeah, the spinning beach ball happens when the transport is parked and I'm trying to edit. I don't think it happens when in play.

If I set the auto backup to one minute, it happens every minute. 4 minutes, happens every 4 min, etc.

Spent an hour and a half on the phone with Avid yesterday. Tried a whole bunch of "throwing stuff at the wall to see if anything sticks" fixes. Nothing helped. Finally he suggested that I un-mount my automatic backup drives (all internal/MacPro) and quit my backup programs. Work for a day and see if that helps. So far today it hasn't helped.

Next step is replace my work drive - maybe it's starting to fail. Stand by.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where is the "Auto Renewal" Option in "My Products and Subscriptions"? jhowas Pro Tools 12 8 11-01-2015 03:34 AM
Spinning Beach Ball after using Auto Tune in Audio Suite Rule62 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 01-01-2013 06:00 PM
Pro Tools 9 — "Crystall Ball" plead... nod25 General Discussion 15 09-26-2010 01:09 AM
"access violation " protools can not make auto backup " nachonieto 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 12-16-2008 04:54 PM
Is there a way to have "AUTO TALKBACK" engaged WITHOUT "Dim" happening? The Zone ICON & C|24 4 10-21-2008 07:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com