Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 06-12-2017, 03:29 PM
jeremiahmoore jeremiahmoore is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: San Francisco
Posts: 451
Default Re: Reconform in Pro Tools

Bumping again.

Some of us use conform on every project now. It's very difficult and fraught with issues. I'm grateful to Justin for making the most stable tool to-date for executing the actual conform. (Bravo!)

But indeed. We're now in a world in which this is happening All. The. Time.

Take the survey, folks -

-jeremiah
Reply With Quote
  #12  
Old 06-13-2017, 10:29 PM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,068
Default Re: Reconform in Pro Tools

Quote:
Originally Posted by The Cargo Cult View Post
apparently not...
It is to post people, not music.
__________________
Done mixing:
Braxtons Family Values Season 5 (WeTV)
Now Mixing:
Cold Justice Season 4 (Oxygen Network)

IMDB
Reply With Quote
  #13  
Old 06-14-2017, 06:43 AM
Carl Kolchak Carl Kolchak is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: U.K.
Posts: 2,131
Default Re: Reconform in Pro Tools

I've got a pretty myopic view of the web, but just curious if this survey is being discussed outside of this thread on the DUC?

Are there links to it on the relevant yahoo, Linkdin etc groups, reddit, gearslutz etc?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #14  
Old 06-14-2017, 08:43 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,220
Default Re: Reconform in Pro Tools

Justin published the results some time ago...

http://thecargocult.nz/press/Reconfo...ts3_Public.pdf

Hope AVID looks at them.
__________________
PTHDn 12.8.1HD (OSX10.10.5), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM
Reply With Quote
  #15  
Old 06-14-2017, 09:16 AM
philper philper is offline
Member
 
Join Date: Jan 1970
Location: ALbany CA USA
Posts: 938
Default Re: Reconform in Pro Tools

I doubt very much that this survey is being discussed anywhere but here and among post prod audio professionals who work on large-scale projects. My music buds, even those who are dab hands with PT and other computer technology look at me like I'm speaking Urdu when I bring this topic up. Not part of their world, and most of them are very happy using non-HD PT (all their projects are stereo music). I was pretty impressed that 16% of the projects in the survey had between 500 and 2000 tracks to deal with in reconforms: yes I hope Avid is listening. But I also hope they don't put CC out of business either. Those guys have been in the trenches on this biggo problem all along, when others (I'm looking at you, Avid) have been more concerned with music-centric features, so they deserve big props and respect. I also think that the prevalence of Media Composer-based shows in the survey, when in the outside world far more work overall is done on Premiere, shows that this issue is really confined to people working on the biggest and most money-consequential shows.
Reply With Quote
  #16  
Old 06-15-2017, 06:50 AM
Watagushu2013 Watagushu2013 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: México
Posts: 133
Default Reconform in Pro Tools

I asked to an avid tech what he thought about conforming and protools and he said that Avid is working to bring conforming to PT via conformalizer.
So, let's wait and see.
Reply With Quote
  #17  
Old 06-15-2017, 11:32 AM
Carl Kolchak Carl Kolchak is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: U.K.
Posts: 2,131
Default Re: Reconform in Pro Tools

Quote:
Originally Posted by Frank Kruse View Post
Justin published the results some time ago...



http://thecargocult.nz/press/Reconfo...ts3_Public.pdf



Hope AVID looks at them.


Thanks, I saw that at the time.

Initially I was a little surprised by some of the results, mostly by how few took the poll - but on reflection, less so.

I think it's representative of the reality in the trenches, and very useful data for Avid to act upon, and if they do so soon, that's great.

Otherwise, I'd hope that rather than this poll being the last word, and falling on deaf ears, it would instead generate further, wider discussion within the guilds, and beyond, to put further pressure on Avid to solve the problem, and producers / production managers to help negate the problem - but that's a whole different topic, that extends to many departments in any given production.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #18  
Old 06-15-2017, 11:42 AM
Carl Kolchak Carl Kolchak is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: U.K.
Posts: 2,131
Default Re: Reconform in Pro Tools

Quote:
Originally Posted by Watagushu2013 View Post

I asked to an avid tech what he thought about conforming and protools and he said that Avid is working to bring conforming to PT via conformalizer.
So, let's wait and see.

Will be interesting to see if it will be directly integrated into PT, or instead simply act more like a ReWire client - with Avid simply cooperating directly with Justin to ensure the smoothest possible workflow.

The former sounds like a neat idea, but would probably require a buyout, and after the unceremonious axing of the Sibelius founders by Avid, may be a case of being careful what you wish for...



Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reconform audio using one video track you kay Pro Tools 10 Discussion 1 05-20-2014 12:30 PM
FCP to PT, reconform of cantar files? mr.armadillo Post - Surround - Video 13 04-18-2012 08:29 PM
Messy session after automated Reconform soundworx Post - Surround - Video 10 08-03-2010 04:48 PM
Manual Reconform nightmare garnoil Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 01-14-2010 03:36 AM
reconform from a new omf? Possible? agus Post - Surround - Video 3 03-27-2009 04:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:36 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com