Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-08-2018, 09:48 PM
espron espron is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Norway
Posts: 311
Default Eucon 2018.3 new eq3 layout?

Hi, Have just installed Eucon 2018.3 on the S6, and it's working well. But, the eq3 7-band now spills out in a new way on the spill zone knobs and in expand mode. Earlier the gain, frequency and Q controls were on separate knobs for each band, this work very well on a knob spill zone or expand. Now, to access the Q factor I have to press (the very small) select switch next to the frequency knob.

This makes eq adjustments very unintuitive compared to how it was earlier. Is there any way to get the eq3 to spill it's controls on the spill zone knobs as it did in Eucon 3.7?
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #2  
Old 04-08-2018, 11:09 PM
espron espron is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Norway
Posts: 311
Default Re: Eucon 2018.3 new eq3 layout?

Seems I spoke to soon, restarted the S6 and all is back to normal now
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #3  
Old 04-08-2018, 11:28 PM
espron espron is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Norway
Posts: 311
Default Re: Eucon 2018.3 new eq3 layout?

Hmm.. rebooted the S6 a second time and now the strange eq3 layout is back. This can't be right. Eddie - do you know a solution to this?

Espen
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #4  
Old 04-08-2018, 11:36 PM
espron espron is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Norway
Posts: 311
Default Re: Eucon 2018.3 new eq3 layout?

It seems the problem occurs only on channel/fader 1 and 2 to the right of the attention fader when spilling out a VCA. Eq3s on channel 3 and up spills normally to the knobs.
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #5  
Old 04-10-2018, 09:39 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is online now
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 429
Default Re: Eucon 2018.3 new eq3 layout?

Greetings,

It doesn't make any sense that this would behave differently with regard to pagetables only on very specific channels. Are you using On Attention Zones for Knob Modules? Let us know if you have more recipe details as I haven't seen this issue personally. I would be curious if anyone else on the forum is experiencing this behavior. Thanks.



Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #6  
Old 04-11-2018, 10:36 AM
espron espron is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Norway
Posts: 311
Default Re: Eucon 2018.3 new eq3 layout?

Ok, I will try to do that. The "wrong" knob spill occurs both on the Attention Zones and in the normal expand zone above the faders. But only in the two first members of any spilled VCA group.

One note though, this is on PT 2018.4 Ultimate M40 S6 and latest Eucon/WS and S6 software. I mistakenly wrote 2018.3 in the original post

I am also experiencing another issue, I mix using two PT HDX systems, and have a duplicate of the DX reverb returns from the DX+MX session in the FX session running on PT2. Tracks imported directly from the DX+MX session, only renamed and rerouted outputs.

I have the DX reverbs from the DX+MX session included in a S6 layout on the DX MX session/PT 1.

From time to time the FX reverb returns from the FX session/PT2 will replace the DX reverb returns in that specific layout, even when the S6 has PT1 selected as WS. The only way to solve this is by turning off eucon on PT 2, but that excludes me from easily switching workstations on the S6. Have you seen this?


Espen
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #7  
Old 04-19-2018, 07:02 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is online now
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 429
Default Re: Eucon 2018.3 new eq3 layout?

Greetings,

It came up that there may be some interaction with EuControl running before or after WSControl. Are you also running EuControl? Can you try with only WSControl running? Thanks.





Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #8  
Old 04-19-2018, 11:30 PM
espron espron is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Norway
Posts: 311
Default Re: Eucon 2018.3 new eq3 layout?

Eucontrol was also installed along with WS using the unified installer to be able to use PTcontrol on an iPad along with the S6. Will try to deinstall Eucontrol and see if that helps.

Thanks for your reply

Espen
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #9  
Old 04-20-2018, 09:39 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is online now
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 429
Default Re: Eucon 2018.3 new eq3 layout?

It is not necessary to uninstall EuControl (though you can if you are only using S6 and not PTC)... simply quit EuControl for the test with just WSControl running. Thanks.




Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #10  
Old 04-20-2018, 10:24 AM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,831
Default Re: Eucon 2018.3 new eq3 layout?

Hi Jeff,
Now that I fully understand what is happening, I see this a lot. Random knobs reversing there order on my s6. I guess it's the eucontrol interference. I also see it when mapping to fader expand zones. I will get fader 1 and 8, 2 and 7, 3 and 6, 4 and 5 mirroring eachother. This is kind of a biggie issue.
__________________
Brandon Howlett
Vibe Audio Post, Inc.
Re-recording Mixer
Custom Build CPU, HDX 1, Omni, 192 I/O Digital
S6 M10 24 fader
Satellite Mac Pro, HDNative, 192 I/0
Black Magic HD Extreme
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot find 2018.3 eucon installer Joris de Man Pro Tools | Control 6 03-29-2018 11:18 AM
EUCON 2018.3 Now Available—What’s New editorbelga General Announcements 0 03-26-2018 03:06 PM
Upgrading from 2018.1 to 2018.3 with Application Manager lm183902 Pro Tools 2018 2 03-19-2018 04:41 PM
Eucon 2018.3 Problems - Monitoring Mute No Longer working BScout Pro Tools | Dock 4 03-07-2018 08:13 PM
Pro Tools 2018.1: Error in Controller-Personality "EUCON" ... johab Pro Tools 2018 0 03-02-2018 01:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com