Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 11-01-2017, 04:19 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 19,365
Default Re: 96 i/o crackling and goes quiet??

troubleshooting is sometimes quite pita :P
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #12  
Old 11-04-2017, 08:31 AM
pie55 pie55 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 308
Default Re: 96 i/o crackling and goes quiet??

hi
I tried connecting the 96 i/o to the expansion port of the aurora 16. was told this should also work
For me it's not. the 96 i/o doesn't show up in the i/o page or the hardware.
before I replace the 96 i/o I really want to trouble shoot some more. Could someone verify if the 96 i/o should be recognized in this configuration?

thanks
Reply With Quote
  #13  
Old 01-08-2018, 07:39 AM
RickoDean's Avatar
RickoDean RickoDean is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Fultondale, Ala
Posts: 37
Default 96 i/o crackling and goes quiet??

I was experiencing the same exact problem with my 96i/o +96i + sync i/o. 96i/o set as primary, 96i as expansion & loop sync master set to the 96i/o. In my case, I only experienced this only when I used my master dynamics controller & reverb rack gear routed through separate aux tracks. I seemed to fixing my issue by setting my channels I/O dB’s to -8dB as the interface run on 1.5v, routed master output through 96i/o through outputs 1-2 & set output levels to +4dB. Since I own a ProControl + fader pack, I routed my stereo mix outputs 1-2 through the ProControl inputs, rack gear through Pro Control sources inputs 3-4 & 5-6. My rackgear inputs are fed from corresponding 96i/o output channels & the now crackle is gone.. as a result, I now have minor latency on my PTHD3 rig.

Which leads me to this notion: crackling seem to be attributed to wrong dB levels, wrong signal routing & or the lack of optional control surfaces. I may be wrong but I seem to have corrected my issue as I have indicated above.


Sent from my iPad using Tapatalk
__________________
MacPro2,1 2x Intel Xeon 3GHz Quad Core, 32GB ram, 1GB Sapphire Radeon HD 5770, OSX 10.7.5 (Pro Tools 9.0.6 HD3), 96 i/o, 96i, sync i/o, midi i/o, BBE 442A, ARC MDC 2001, DOD SR831Qx, ART Pro MPA II (GE tube mod), Behringer Virtualizer Pro, 250GB Hard Drive (system)/ 250GB Hard Drive (recording) / 250GB Hard Drive (audio + sample bank), 250GB Hard Drive (Overflow), DigiDesign ProControl, Pro Control Fader Pack, Maschine MKII, Alesis QS6.1
Reply With Quote
  #14  
Old 01-09-2018, 04:06 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,556
Default Re: 96 i/o crackling and goes quiet??

Hi,

Try the 96 i/o on its own without the Aurora and see if the problem persists.

I would get round the back and re-do all the clock cables! try a new cable. or start with just the Aurora and the 96 with one clock cable from the Aurora to the 96. set the aurora to master clock and the 96 to internal.


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to fix a quiet mix? pribb1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-10-2010 06:22 PM
G5 How quiet? poppy Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 01-16-2004 07:50 PM
G5--How Quiet? snurble Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 06-30-2003 07:21 PM
How is this for a quiet PC! funkdefino 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 02-23-2003 04:19 AM
How quiet is the Magma Quiet 4 slot Chassis? Walling1 Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 07-15-2002 10:37 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com