Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-07-2003, 05:12 AM
tom_h tom_h is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Switzerland
Posts: 22
Default how to set up 2 Harddisks and 2 CD-Roms

Hi

I'm planning to set up a new system.
Is it correct that I should install the drives like this:

IDE1: Master: System Drive Slave: DVD-ROM
IDE2: Master: Audio Drive Slave: CD-Writer

Of course, I could buy a external Fire Wire drive for audio.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-07-2003, 05:34 AM
Bastiaan Bastiaan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nederland
Posts: 6,914
Default Re: how to set up 2 Harddisks and 2 CD-Roms

Not a good idea.....

The slower device (cdrom in your case) will slow down the performance of your harddisk.

Try it like this:

IDE1: master: systemdisk, slave: audiodisk
IDE2: master: CD-writer, slave: DVD-rom
__________________
What's that?
- That's the machine that goes "pling".


Bastiaan
Reply With Quote
  #3  
Old 04-07-2003, 06:08 AM
Paul Curtiz Paul Curtiz is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Brussels, Belgium
Posts: 1,023
Default Re: how to set up 2 Harddisks and 2 CD-Roms

Yep, I believe Bastiaan is correct.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-07-2003, 07:03 AM
tom_h tom_h is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Switzerland
Posts: 22
Default Re: how to set up 2 Harddisks and 2 CD-Roms

thanks! so would it be even better to use an external fire wire drive?
Reply With Quote
  #5  
Old 04-07-2003, 01:33 PM
Antonio Tarantino Antonio Tarantino is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Solana Beach
Posts: 303
Default Re: how to set up 2 Harddisks and 2 CD-Roms

Here is the answer to the question. Follow the link.

http://www.pcguide.com/ref/hdd/if/id...dations-c.html

Ciao,
Antonio Tarantino
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
harddisks and HDX2 mr.armadillo Post - Surround - Video 1 04-23-2012 09:46 AM
ProTools locking harddisks Fokke van Saane Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 09-14-2004 06:40 AM
002 and external harddisks gutt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-12-2003 07:05 AM
Harddisks (AV, 7200RPM, 10000RPM,...??) Dirk Christiaens Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-01-1999 05:00 AM
Lack of compatible harddisks Mark Ziebarth Storage Subsystems 1 08-11-1999 12:33 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com