Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-14-2006, 11:48 AM
St. Third Eye St. Third Eye is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 8
Default Digisystem INIT error code (-9062)--HELP!

Here's something I've never seen--upon reinstalling PT LE 6.1 (on a 1 GHZ Powermac G4, running Mac OS 10.2.8, using original M-Box), it gives the message "A Digisystem INIT is required--error -9062" and says then that the request couldn't be completed because of: MIDI filter? WTF? And the LE icon has changed as well to something generic.

Everything I searched for about DS INIT applies to really old PT's, like 5-something old. So can ANYONE tell me what this is, and how to deal with it? Is this is a software conflict?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-15-2006, 10:23 AM
St. Third Eye St. Third Eye is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 8
Default Re: Digisystem INIT error code (-9062)--HELP!

Well, DigiTechSupt? Any word?...
Reply With Quote
  #3  
Old 07-15-2006, 02:24 PM
St. Third Eye St. Third Eye is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 8
Default Re: Digisystem INIT error code (-9062)--HELP!

Getting closer to figuring this out--I found this great site identifying DAE error codes and what to do about them:

http://www.weihenstephan.org/~cleich.../daeerror.html

Here's what they have to say about -9062:

DAE error -9062
InitSADriver failed. DigiSystem INIT is either missing, or incorrectly installed. Reinstall
the DigiSystem INIT from the original floppy into the Extensions Folder of the System
Folder on your startup drive.

Now how do I find the Digisystem INIT on "the original floppy"?? I've uninstalled and reinstalled numerous times and it's
definitely not automatically installing it, for some strange reason---anyone else have a piece to this puzzle?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-15-2006, 03:14 PM
St. Third Eye St. Third Eye is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 8
Default Re: Digisystem INIT error code (-9062)--HELP!

Where, oh where do I find the Digisystem INIT for 6.1?? All's I have to do is drop it in the Extensions folder and reboot. Or does it work with the old DSI (v 5.2)?? Cause PT LE still won't boot, though 5.2 is in the folder..
Reply With Quote
  #5  
Old 07-18-2006, 09:44 AM
St. Third Eye St. Third Eye is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 8
Default Re: Digisystem INIT error code (-9062)--HELP!

BUMP
Reply With Quote
  #6  
Old 07-18-2006, 10:21 AM
Slim Shady Slim Shady is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Los Angeles, CA
Posts: 7,527
Default Re: Digisystem INIT error code (-9062)--HELP!

Quote:
Where, oh where do I find the Digisystem INIT for 6.1?? All's I have to do is drop it in the Extensions folder and reboot. Or does it work with the old DSI (v 5.2)?? Cause PT LE still won't boot, though 5.2 is in the folder..
There is no extension folder for Mac OS X and there is no Digisystem INIT for PT6.x, that was a 5.x/OS9 thing. Uninstall and reinstall protools, read the "General Troubleshooting" thread, make sure classic isn't running, and maybe try downloading the 6.1.2 upgrade.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-18-2006, 10:33 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,730
Default Re: Digisystem INIT error code (-9062)--HELP!

You should definitely follow the steps in the general troubleshooting thread as well as doing a 'clean' uninstall and reinstall of Pro Tools.

Was there ever a different version of Pro Tools installed on this computer?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #8  
Old 07-18-2006, 01:50 PM
St. Third Eye St. Third Eye is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 8
Default Re: Digisystem INIT error code (-9062)--HELP!

Yes--I used to run PT LE 5.2 in classic. I'll try this stuff--thanks..
Reply With Quote
  #9  
Old 07-18-2006, 03:37 PM
St. Third Eye St. Third Eye is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 8
Default Re: Digisystem INIT error code (-9062)--HELP!

Ah---that's it!! The 'clean' uninstall and reinstall worked like a charm. Thanks, all.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
digisystem init error mr_middas Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 06-29-2005 08:22 AM
error: "A Digisystem INIT is required." gloriavin Digidesign Hardware & Software 1 10-10-2003 02:27 PM
HELP PLEASE!!!!!!! DigiSystem INIT bus error!!!!!! atrest 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 09-07-2003 04:12 PM
digisystem init bus error HELP! pmklein Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 01-17-2002 05:42 AM
digisystem init bomb on boot - error type 11 kojak hyperdrive Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 01-25-2001 07:10 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com