Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-30-2020, 05:43 PM
AINSLIE's Avatar
AINSLIE AINSLIE is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Nashville
Posts: 715
Default Madi + omni

I need to track 50 inputs fed to me via MADI. I have 1 HDX card. Can I connect my OMNI to a port, then the MADI to the omni's expansion port and configure the I/O to use some OMNI analog and some MADI? Then use the other HDX port for the second MADI i/o? Make sense? With a MADI interface alone taking both ports I have no monitoring or way to feed a mix to the video peeps.

Make sense? Or do I need to get a second HDX card? Any way around that and have a couple Analog monitoring outputs?

TIA, Ainslie
(sorry if this has been covered ... )
__________________
http://www.ainsliegrosser.com/
2013 MacPro 6 x 3.5 32GB OS10.14.4 HDX2 Sonnet Chassis, PT2019.5. Macbook 2018 Watch this to follow mobile mix studio build coming: https://youtu.be/cbqMTjCVj9I
Reply With Quote
  #2  
Old 08-01-2020, 06:39 AM
nedd nedd is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Europe-NL
Posts: 213
Default Re: Madi + omni

To get 64 channels MADI to Pro Tools, you need to connect both ports on your HDX card to MADI. If there is expansion port on MADI (I forgot) you could connect OMNI to that?!
Reply With Quote
  #3  
Old 08-01-2020, 06:51 AM
AINSLIE's Avatar
AINSLIE AINSLIE is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Nashville
Posts: 715
Default Re: Madi + omni

There’s an expansion port on the Omni - I did find a previous thread that covered this. Seems like I’ll get 48ch madi if I use a port to expand thru the Omni. In my case I can work with that. I will find out Monday when I set up for the recording.
__________________
http://www.ainsliegrosser.com/
2013 MacPro 6 x 3.5 32GB OS10.14.4 HDX2 Sonnet Chassis, PT2019.5. Macbook 2018 Watch this to follow mobile mix studio build coming: https://youtu.be/cbqMTjCVj9I
Reply With Quote
  #4  
Old 08-01-2020, 07:10 AM
nedd nedd is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Europe-NL
Posts: 213
Default Re: Madi + omni

I think that can work, you connect one MADI port to second port on the card and other port to OMNI!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: HD I/O, MADI, SSL Alpha Link MADI SX, 7.1 TASCAM Monitor Controller, Lucid 88192. antonis Buy & Sell 6 11-15-2017 05:51 AM
OMNI with the MADI IF? Mitch Griffin Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 8 03-21-2017 02:08 PM
AVID S3 - OMNI IO - SSL Delta Link MADI IO japple Buy & Sell 0 02-10-2017 08:36 AM
Madi box and omni together 64 i/o SamZ Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 24 10-22-2015 11:32 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:18 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com