Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-17-2006, 09:52 AM
ronwasserman's Avatar
ronwasserman ronwasserman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,850
Default 7.3 \"hanging up\" Anyone else?

Seems like the problem where all functions hang up (spinning beach ball for 5-6 seconds and all meter levels freeze etc.) is even worse in 7.3 than it was in 7.2.

Has anyone else noticed this?

FYI - Current session 8 tracks - Using 1 L2, 1 C4 and 1 Oxford Dynamics Plug. Imported QT movie.

G5 Dual 2.0 / PT 7.3

And yes I have deleted all preferences...etc...repaired permissions.
__________________
Ron Wasserman
http://www.ronw.com
http://www.imdb.me/ronwasserman
http://www.fishertheband.com
Mac Pro (Late 2013) 3.5 GHz 6-core Intel Xeon E5 - 32 GB Ram / 1TB Flash Storage - Avid HD I/O - Latest Mac OS - HDX3 - Latest PT Version.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-17-2006, 01:56 PM
mgoorevich's Avatar
mgoorevich mgoorevich is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Tel Aviv - תל אביב
Posts: 1,696
Default Re: 7.3 \"hanging up\" Anyone else?

How much RAM do you have? Until I got 2,5 GB of RAM I often saw a spinning ball. PT 7.2 is a hungry beast for RAM. PT 7.3 is a devil.
__________________
Michael Goorevich

Sound Designer
/ mixer
www.goorevich.com

PT HD⎪N v2020.3 Ultimate ● macOS High Sierra 10.13.6
MacPro 2 x 2.4 GHz Quad-Core Intel Xeon ● 24 GB RAM
Avid HD I/O ● Sync HD ● AJA LHi referenced by AJA GEN10 ● D-Command ES24
Reply With Quote
  #3  
Old 12-17-2006, 09:29 PM
ronwasserman's Avatar
ronwasserman ronwasserman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,850
Default Re: 7.3 \"hanging up\" Anyone else?

2 GB...most likely the problem. Probably moving to MacPro soon. I'll get 4 GB in that.
__________________
Ron Wasserman
http://www.ronw.com
http://www.imdb.me/ronwasserman
http://www.fishertheband.com
Mac Pro (Late 2013) 3.5 GHz 6-core Intel Xeon E5 - 32 GB Ram / 1TB Flash Storage - Avid HD I/O - Latest Mac OS - HDX3 - Latest PT Version.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-18-2006, 05:31 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,561
Default Re: 7.3 \"hanging up\" Anyone else?

Quote:
2 GB...most likely the problem. Probably moving to MacPro soon. I'll get 4 GB in that.
Hi,


Get 10gig!! probably wont fix the screen freeze problem though, i have it with 5 1/2 gig


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-18-2006, 07:06 AM
Vaporhead Vaporhead is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 576
Default Re: 7.3 \"hanging up\" Anyone else?


Yeah,I have 6 gig in my G5 and get the freezes on a regular basis. What happened to Digi looking into this? In the long thread about this problem they chimed in and said that thay would investigate. I sincerely hope that this issue is still on their radar. The screen freezes I can reluctantly live with. It's the V.I.'s, Ivory, Reason, whatever, stumbling and stuttering during the freezes that worries me. Who knows what's really going on under the hood. Who knows what we might be losing on bounces'. Not a minor problem.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT9 hanging up after closing and more soulata Windows 0 04-19-2011 03:49 AM
Protools hanging dubtoc Pro Tools TDM Systems (Win) 3 08-31-2009 12:45 PM
PTLE Hanging Up with XP afd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-03-2005 01:19 AM
PT hanging up while allocating storymaster2k Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 01-10-2005 12:42 PM
Hanging on Startup...until... Severe 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 07-10-2004 11:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:02 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com