Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-04-2013, 01:30 AM
tribase tribase is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Angeles
Posts: 140
Default 10.3.3/Lion/2009 8 core. Experience is sluggish

Hi there,
I went through all versions of ProTools 10, 10.1, 10.2, 10.3 etc. Am now at 10.3.3
Everything works and plays. Big sessions (200 voices, 150 plugins, mixed rtas, aax and aax dsp). But everything is a little sluggish, click on an automation lane with the grabber, and the breakpoint appears like half a second later. Everything feels not snappy, even though it never gives up.

It's a 2009 8core. Lion 10.7.2. set to either 7 or 11 cores (no difference). 512 buffer. 14 gb ram, 7 of which for ram caching. HDX.
Reinstalled, permission repaired, spotlight privacied (is that a word?) Nothing. Just molasses feeling.

Any ideas out there?
__________________
"Musicians Are The Architects Of Heaven."
www.tribaseproductions.com
Reply With Quote
  #2  
Old 03-04-2013, 09:00 PM
producerdna producerdna is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 30
Default Re: 10.3.3/Lion/2009 8 core. Experience is sluggish

I have HDX with 8 core Mac pro with 12GB Ram. It looks like you're close to hit the ceiling. My sessions are usually 120~160 tracks with generous amount of plugins (100+) and if I get close to 200tracks, it's pretty sluggish. I was thinking about buying an another Card but I'm just waiting tip PT11 comes out.
I'd definitely put at least 48GB Ram for disk caching and native plugs..
Reply With Quote
  #3  
Old 03-04-2013, 09:05 PM
tribase tribase is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Angeles
Posts: 140
Default Re: 10.3.3/Lion/2009 8 core. Experience is sluggish

Hmm. well.
The whole idea of the HDX card is that I shouldn't have to think about the number of tracks. Most of my channel strips are in DSP. The CPU usage meter is at 28% or so, so nowhere close to the ceiling.

48GB seems excessive. ProTools can't access more than 4 and most sessions fit in the 7gb ram cache (it's always green, as in fully loaded into RAM nothing missing). Even at a full session, I probably still have 2-4 GB of RAM unused.

But thank you!
__________________
"Musicians Are The Architects Of Heaven."
www.tribaseproductions.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProTools 10.3.3 Sluggish on Mountain Lion WorldStudios macOS 43 08-29-2013 05:53 AM
Lion or Mountain Lion for mid-2009 MBP with PT9 miezurecords macOS 0 03-17-2013 01:38 AM
Which Mac Pro for HD Native? 2008 8 Core or 2009 Quad Core? sws2h Pro Tools 10 6 11-03-2011 04:23 PM
2009 Quad or 2009 8-Core Nehalem? psmworld Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 04-08-2010 04:18 AM
Mac Pro (2009) Quad or 8 Core? davidman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 05-04-2009 09:34 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:18 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com