Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-18-2005, 01:12 AM
cchurko cchurko is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Woodland Hills, CA
Posts: 8
Default problems synching PT 6.7 TDM to Ableton Live

Hi All,

I'm trying to sync Pro Tools TDM 6.7 to Ableton Live on my laptop via MTC. I need Live to be the master. Do I need a sync i/o in order to achieve this or can i use MTC with my motu interface? I don't need precise lock just general time ref.

I've tried to do this using the Generic MTC Reader in Peripherals setup. I pick my MOTU micro express and the proper channel but fail to see time code when i put pt online. Live is successfully ouputting timecode as i see the lights flickering on my midi interfaces.

I have successfully synched in reverse using pt as master and live as slave but that's not what i need.

Any help is appreciated.

Thanks

Cory
Reply With Quote
  #2  
Old 05-18-2005, 10:09 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,637
Default Re: problems synching PT 6.7 TDM to Ableton Live

Is it possible your Pro Tools Session start time does not match that of the incoming time code?

In Pro Tools, go to Windows>Show Session Setup - press play in Live and, in the upper right of the Session Setup window, look to see if the 'Incoming Time' starts to scroll. If so, you know you're getting TC into PT. In that same window, above the 'incoming time', you'll see the session start time - make sure the session start time is the same or earlier than the start of your incoming time.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 05-18-2005, 10:33 AM
cchurko cchurko is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Woodland Hills, CA
Posts: 8
Default Re: problems synching PT 6.7 TDM to Ableton Live

Thanks for your reply. No the "incoming time" does not scroll when I press play on live. So I guess PT is not getting time code for some reason.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems: Ableton Live 8 with MBox 2 elipsis1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 05-03-2010 06:07 PM
problems with rewired ableton live aempee Pro Tools M-Powered (Mac) 0 05-25-2007 05:23 PM
Ableton Live Problems with ProTools LE RokVox 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 16 09-05-2006 11:46 PM
Problems using Ableton Live 3.0.4 with Mbox Findsch Tips & Tricks 1 07-02-2004 02:19 AM
ReWire problems with PT6.1 and Ableton Live Renie Pro Tools TDM Systems (Mac) 12 11-19-2003 09:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:30 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com