Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-22-2013, 10:52 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,494
Default Grid in bars/beats, display in minutes! am i going mad?

Hi,

I'm sure i used to be able to have the grid set to bars/beats but still have the display show in minutes/time etc.

I've got the grid set to "NOT follow main time scale" but when ever the grid is set to beats the display changes to beats as well


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-22-2013, 11:05 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Grid in bars/beats, display in minutes! am i going mad?

Really? Sure you're not thinking about "Show sub counter"?
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #3  
Old 02-22-2013, 11:35 AM
Richard901 Richard901 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 460
Default Re: Grid in bars/beats, display in minutes! am i going mad?

View/Main Counter/ Bars:Beats

Bars|Beats drop-down box (near top-left of Edit window) - Tick Minutes:Seconds
__________________
High Sierra 10.14.6
Pro Tools 2019.12
Reply With Quote
  #4  
Old 03-03-2013, 08:06 PM
greenglassdrum greenglassdrum is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 21
Arrow Re: Grid in bars/beats, display in minutes! am i going mad?

I had this problem so I think I have the answer.
Make sure that the GRID icon is highlighted in green, that is, engaged and on.
GRID is above nudge and to the right of the transport.
If it is not green, then there are no bar lines.
Only time scale at top line.
Hope that is it.
I felt kind of dumb when I finally turned it (grid) back on and my guide lines for visual MIDI came back.
Good luck SA
__________________
Pro Tools: 10.3.10
Computer: Mac, 21.5", Mid 2011
OS 10.7.5, (11G63), Processor: 2.8 Ghz Intel Core i7
Memory: 16 GBnRam, 1333 MHz, DDR3
Interface: Focusrite Liquid Saffire 56, Mix Control 3.4
Main Hard Drive: Lacie Thunderbolt
Back Up Drives: Lacie Firewire
RTAS Plugs for samples, Native
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bars and Beats GTTTT Pro Tools 10 4 04-05-2013 05:51 AM
Region duplication to bars:beats grid Neveguy Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 09-28-2005 10:37 PM
Is it possible to zero out Bars and Beats? jordan23 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 02-23-2004 10:55 AM
Can I get a bars & beats edit grid from a live cowbell 'click track' ?' Jules Tips & Tricks 10 01-15-2000 01:30 AM
Bars & Beats display error Shefi Yishai Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 11-30-1999 09:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com