Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-30-2005, 02:39 PM
mtung mtung is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Oslo, Norway
Posts: 475
Default D-command problem with phones level not stable

I have a new D-command where I'm using the headphone jack on the front of the console for headphones out to the studio (Main monitor to phones) and often when releasing the talkback button, the level lin the headphones stays VERY low in level. Touching the phones level knob makes it jump back up again. It's very frustrating ffor the producer, the musicians, the engineer, and not to mention the owner (ME) who paid so much for this and have these kind of problems. Does anyone else know about this? Digi got a fix? OR is it pilot error?

thanks

Mike Hartung
Oslo, Norway
Reply With Quote
  #2  
Old 09-04-2005, 01:22 PM
Iain Graham Iain Graham is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Winnipeg, Manitoba
Posts: 183
Default Re: D-command problem with phones level not stable

We're getting the same thing and it's getting worse. Except we're using the cue outputs on the X-Mon.
It seems to be totally random as to when it happens. I think it's to do with the dimming circuit for the talkback. It's like it doesn't release properly.

Anyone else got this, or found a fix for it?

Iain
__________________
myspace . com / iain _ graham
Reply With Quote
  #3  
Old 09-05-2005, 01:07 PM
JSR JSR is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: New York City
Posts: 472
Default Re: D-command problem with phones level not stable

Digi, can you comment on this; this is a bit disconcerting for folks (like me) who are on the fence deciding whether or not to drop the 30k for one these guys. Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-05-2005, 04:44 PM
AvidCS's Avatar
AvidCS AvidCS is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1998
Posts: 1,156
Default Re: D-command problem with phones level not stable


We are aware of these reports and we are actively investigating them. We'll post additional info as we receive it.

DigiCS
Reply With Quote
  #5  
Old 09-13-2005, 06:40 PM
thevault thevault is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 132
Default Re: D-command problem with phones level not stable

Seems like there's a lot of problems with ICON unit even at $15000.......Wow
Reply With Quote
  #6  
Old 09-13-2005, 11:20 PM
doctorsunshine doctorsunshine is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Paris
Posts: 87
Default Re: D-command problem with phones level not stable



Hi,

same problem here .... the dim release works well on monitor outs, but not on the phone jack AND the cue outs.

Regards,

Jerome
Reply With Quote
  #7  
Old 09-15-2005, 04:18 PM
JSR JSR is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: New York City
Posts: 472
Default Re: D-command problem with phones level not stable

...definitely going to wait for a revision before dropping the coin.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-19-2005, 08:05 AM
mtung mtung is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Oslo, Norway
Posts: 475
Default Re: D-command problem with phones level not stable


"...definitely going to wait for a revision before dropping the coin."

I'm starting to wish I had too.

Where is Digi Nordic???? Someone over there was supposed to keep me informed about what's going on. Digi engineering?? Hello!!!????????????????????? Anyone want to jump in here and give me some news about what I can do to keep the sessions flowing smooth and not having to retake good takes because the musicians/singers weren't sure what they were hearing.

This happens EVERY SINGLE SESSION!

If I was digi, I would send an enineering team up here to figure it out once and for all. It's a win win situation... I would get my D-command fixed, the musicians would be happy, digidesign would be a lot wiser by solving a major problem and digidesign wouldn't get these posts from me and others complaining about it.

Digi, please come to the rescue, my sessions are grinding to a halt...

Sincerely,

Mike Hartung
Propeller Music Division
Oslo, Norway
(+47) 22353008
Reply With Quote
  #9  
Old 10-11-2005, 01:50 AM
mtung mtung is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Oslo, Norway
Posts: 475
Default Re: D-command problem with phones level not stable

Here is another related bug that I can reproduce every single time without fail.

Have autotalkback engaged, bounce to disk and..., voila...Talkback doesn't disengage. Monitors stay dimmed.

Can anyone else confirm this. It's easy enough to try.

thanks

Mike
Reply With Quote
  #10  
Old 10-16-2005, 08:47 AM
Divinemusic Divinemusic is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 21
Default Re: D-command problem with phones level not stable

Quote:
We're getting the same thing and it's getting worse. Except we're using the cue outputs on the X-Mon.
It seems to be totally random as to when it happens. I think it's to do with the dimming circuit for the talkback. It's like it doesn't release properly.

Anyone else got this, or found a fix for it?

Iain
my d-control is doing the same thing.. at least i know i'm not the only person with this issue.. but seeing that this damn thing was 90K i do wanna way to fix it... it really pisses me off while tracking and the artist says the headphone volume is very low....then i have to mess with the cue i have going to the headphone amp to make it go back to regular volume
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
zero volume level command? manyrains 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-09-2008 09:07 AM
out put level problem billymackmusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 02-28-2007 11:37 AM
PT 7.2 - phones level not stable after talkback hameed alali ICON & C|24 1 12-18-2006 02:54 PM
recording level problem DIAZMAN 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 10-23-2001 07:08 AM
Level matching problem andre tchmil Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 04-19-2001 12:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com