Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-15-2019, 06:55 AM
Tileeba Tileeba is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Brazil
Posts: 13
Default Keyboard works in Pro Tools 10, not in Pro Tools 11

Is there any reason why my keyboard can play Midi in Pro Tools 10, but not in Pro Tools 11.

My keyboard is connected to my computer via MIDI cables into a Steinberg UR44 audio interface. If I put an virtual instrument in a Instrument Track, my keyboard can control it in Pro Tools 10, but not in Pro Tools 11. I looked at the settings in both, and they seem the same. Any suggestions?

Thank you!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-15-2019, 09:59 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,300
Default Re: Keyboard works in Pro Tools 10, not in Pro Tools 11

Multiple threads on the same subject in different subforums isn't cool and is against the TOS. Maybe the mods can remove one of them?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 02-15-2019, 09:59 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,479
Default Re: Keyboard works in Pro Tools 10, not in Pro Tools 11

Quote:
Originally Posted by Tileeba View Post
Is there any reason why my keyboard can play Midi in Pro Tools 10, but not in Pro Tools 11.

My keyboard is connected to my computer via MIDI cables into a Steinberg UR44 audio interface. If I put an virtual instrument in a Instrument Track, my keyboard can control it in Pro Tools 10, but not in Pro Tools 11. I looked at the settings in both, and they seem the same. Any suggestions?

Thank you!



Hi,


Have you been into the various settings...


Setup>Midi>Midi input devices. does the midi interface show here?


Are you on Mac? The Mac Audio/midi setup on the midi page. is your midi device showing here?


Is the track set to record?


Under options menu>Midi thru is this selected?


Is your inst track set to view instrument? here you can select the midi input? it defaults to"ALL" but click on the the all and see if your device is select able. then select the box below it and see if its routed to your instrument.






Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-15-2019, 11:57 AM
Tileeba Tileeba is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Brazil
Posts: 13
Default Re: Keyboard works in Pro Tools 10, not in Pro Tools 11

Hello, crizdee. Yes, all is set up exactly like I have it set up in Pro Tools 10 (where it works). However, I just noticed that in Pro Tools 11 MIDI > Input Devices, my Steinberg appears as "Steinberg UR44 [Emulated]", while in Pro Tools 10, it is just "Steinberg UR44". Would that indicate something?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-15-2019, 11:59 AM
Tileeba Tileeba is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Brazil
Posts: 13
Default Re: Keyboard works in Pro Tools 10, not in Pro Tools 11

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Multiple threads on the same subject in different subforums isn't cool and is against the TOS. Maybe the mods can remove one of them?
I meant them to be different topics, musicman691.

Here I am asking how to get MIDI working in Pro Tools 11.

In the Pro Tools 10 forum (where my MIDI *is* working), I am trying to find out if there is a way to play my Keyboard's instrument banks in Pro Tools - basically having Pro Tools control my Keyboard, and not the other way around.

They are two different questions.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-16-2019, 05:33 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,479
Default Re: Keyboard works in Pro Tools 10, not in Pro Tools 11

Quote:
Originally Posted by Tileeba View Post
Hello, crizdee. Yes, all is set up exactly like I have it set up in Pro Tools 10 (where it works). However, I just noticed that in Pro Tools 11 MIDI > Input Devices, my Steinberg appears as "Steinberg UR44 [Emulated]", while in Pro Tools 10, it is just "Steinberg UR44". Would that indicate something?
Hi,

Emulated suggests to me the driver isn't correct or compatible.

try re-installing the steinberg driver and check for the latest version.

Thats all i can think of

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-16-2019, 05:36 AM
Tileeba Tileeba is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Brazil
Posts: 13
Default Re: Keyboard works in Pro Tools 10, not in Pro Tools 11

Thank you, Chris. I thought the same thing and have already installed the latest driver. Maybe UR44 isn't compatible with Pro Tools 11. Thank you for your suggestion, though.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-16-2019, 05:49 AM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,530
Default Re: Keyboard works in Pro Tools 10, not in Pro Tools 11

Quote:
Originally Posted by Tileeba View Post
Thank you, Chris. I thought the same thing and have already installed the latest driver. Maybe UR44 isn't compatible with Pro Tools 11. Thank you for your suggestion, though.


It is definitely compatible. I’ve used a client’s one in the past.

If there’s a Core Audio or ASIO driver, it’s compatible.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #9  
Old 02-16-2019, 06:26 AM
Tileeba Tileeba is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Brazil
Posts: 13
Default Re: Keyboard works in Pro Tools 10, not in Pro Tools 11

I got it to work! I googled around and found that others have had this problem (including some with Steinberg UR44). One suggested solution was to start Pro Tools 11 as administrator. I did that, and, although my audio interface still shows up as "emulated", it is now working. Thank you for your suggestions and help, everyone!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB TC Works Tools TDM JuanPC Buy & Sell 4 07-02-2015 12:03 AM
Pro Tools Midi: External Keyboard Input to Piano Roll's Keyboard SupreGlu MIDI 1 05-16-2015 08:26 AM
Midi Control Not working in Pro tools 11.0.1 but works in pro tools 10.3.6??? bleudog Pro Tools 11 17 04-30-2014 03:13 PM
How Pro Tools Works Mountain_king Eleven Rack 3 01-06-2013 09:53 PM
What works on Pro Tools 7.4 HD Ray Lyon Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-03-2011 06:44 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com