Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-12-2016, 11:50 AM
JasperEads JasperEads is offline
Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: BigLake
Posts: 4
Default Access violation occurred, unable to read location

I have read on this forum some similar issues but none of the solutions have worked. I have tried uninstalling reinstalling PT and the plugins. I have tried making PT run with admin permissions and changing the compatibility. I have also tried to roll back my windows to an earlier known working instance. All to continue to have the same errors...
While the session is open I can record and playback audio and use 3rd party plugins. ( An ENGL amp sim by Plugin Alliance and EzDrummer 2)


My issue's with my plugins.
" Access violation occurred, unable to read location 0x000000000000002C " Comes up when I try to open the EQ3 7band and D3 Comp/Limiter plug-in.
I have graphical errors using the Maxim plugin, there are some meters, faders and knobs but none of the info on what Im going to call, the face plate?maxim.JPG
This same kind of graphical error happens with the Sans Amp plug in. Knobs but no info. sansamp.JPG
Same with Rectify and Chanel Strip.rectify.JPGcnhnlstrip.jpg
These are the only ones I know of as of now. Its annoying.

Please help. Thank you.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-12-2016, 02:10 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,622
Default Re: Access violation occurred, unable to read location

Hmm, it kinda sounds like the plugin can't find the assets folder to display the interface correctly. Have you tried uninstalling and re-installing Pro Tools? Is everything installed on your OS hard drive?

Might want to give trashing pref a go as well.
http://www.sweetwater.com/sweetcare/...s-preferences/
Reply With Quote
  #3  
Old 10-13-2016, 10:23 AM
JasperEads JasperEads is offline
Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: BigLake
Posts: 4
Default Re: Access violation occurred, unable to read location

Benoni, Yes on both questions. I tried your suggestion and the problem's persist.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-13-2016, 12:10 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,622
Default Re: Access violation occurred, unable to read location

So even reinstalling Pro Tools did not help?

Have you tried updating your video card drivers?

What kind of specs does your system have? Is this WIN or OSX?
Reply With Quote
  #5  
Old 10-13-2016, 12:50 PM
JasperEads JasperEads is offline
Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: BigLake
Posts: 4
Default Re: Access violation occurred, unable to read location

Quote:
Originally Posted by Benoni View Post
So even reinstalling Pro Tools did not help?

Have you tried updating your video card drivers?

What kind of specs does your system have? Is this WIN or OSX?
Correct. Not yet, but i will try.

HP: h8-1234
Windows 7 64
AMD FX 6120 (6cpu @ 3.5Ghz)
10Gb Ram
DirectX 11

Pro Tools 11.3

PreSonus Audiobox USB
Reply With Quote
  #6  
Old 10-17-2016, 09:34 AM
JasperEads JasperEads is offline
Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: BigLake
Posts: 4
Default Re: Access violation occurred, unable to read location

I might have found the solution. I was uninstalling reinstalling ProTools and the Air Creative Collection but not the drivers and Avid Effects... So I cleaned everything Avid from my hard drive this morning and put it all back on and now it would seem that the errors are gone. Lesson learned? Time will tell.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-10-2017, 01:16 PM
timcat timcat is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: France
Posts: 2
Default Re: Access violation occurred, unable to read location

Thanks so much for this! It worked for me too.
When launching ProTools Express 10.3.4 on Windows7, I had the following error occuring 'Access violation occurred, unable to read location: 0x0000000000000008' while loading the plug-ins, then freeze...
I tried everything but the solution was to uninstall all Avid drivers and reinstall them. (PT reinstall had no effect at all)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Access Violation occurred, unable to read location: 0x00000000 jham14 Pro Tools 10 2 08-09-2015 04:39 PM
Access violation occurred, unable to read location: 0x000000003E3FFFBA pm mastering studio Pro Tools 11 17 05-13-2015 02:37 PM
Access Violation occurred, unable to read location: 0x00000000? Help! LarrySmileyEL Pro Tools 10 2 12-01-2014 09:03 AM
Access violation occurred, unable to read location: 0x00000000341CFEF2 live4live Pro Tools 11 2 05-28-2014 08:23 AM
Access violation occurred, unable to read location: 0x00000002E0341AFD notedmusic Windows 6 02-05-2014 06:58 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com