Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-10-2011, 08:28 AM
ppiispa ppiispa is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Finland
Posts: 1
Default Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro

Hi,

I'm encountering occasional problems with headphone outs on a quite new Mbox 3 Pro. Most of the time both outputs work just fine, but sometimes one of them only puts out static noise. Problem disappears when turning the Mbox off and on again. Problem also seems to randomly affect both headphone outs (but only one at a time), so it seems that headphone amps are ok. Has anyone else encountered similar problems and do you have any idea if this is a hardware or software issue (just wondering if I should return the product and get a new one as long I still can)?

EDIT: Forgot to mention that I'm using the latest drivers, Pro Tools LE 8.0.5 and Macbook Pro 13 (early 2011).

Thanks in advance!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-10-2011, 05:55 PM
tuyun tuyun is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Wuhan, China
Posts: 5
Default Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro

Me too!!!
Reply With Quote
  #3  
Old 04-11-2011, 05:56 PM
FICO FICO is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Buenos Aires
Posts: 1
Default Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro

I have the same problem. But sometimes I have no noise, the outs are dead. When I turn off and on again the Mbox, the problem is solved. Any suggestion?
Reply With Quote
  #4  
Old 04-19-2011, 07:45 AM
bedfordstop bedfordstop is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Brooklyn, NY
Posts: 1
Default Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro

I was having this issue as well, it was really bizarre. I went in and trashed all the prefs, and i also changed the headphone output routing so that they were not both accessing 'stereo mix 1' and the problem seems to have gone away for the moment, i am not sure which of those actions helped. Still, this software and / or hardware has been super glitchy for me so far. i kind of want to do a fresh reinstall of my OS and PT 9 at some point to see if i can shake the gremlins out.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-19-2011, 01:18 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,492
Default Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro

We've been able to repro this issue and have it in the queue for a fix.

Thanks for the reports.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #6  
Old 04-19-2011, 01:39 PM
mizieg mizieg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Copenhagen - Denmark
Posts: 119
Default Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro

I also have this problem - looking forward for a fix...
__________________
M -Ziegler
Copenhagen Denmark

| iMac 27" 3.2 Ghz Core i3 | 8 GB Ram | Pro Tools Mbox Pro (3) | Lacie d2 Disk Quadra v2.1 1 TB FW | Pro Tools 10.3.3 (always newest update) | MPT2 | OS X 10.8.4 |
Reply With Quote
  #7  
Old 04-25-2011, 05:09 AM
aenigma aenigma is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Canada
Posts: 3
Default Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro

Quote:
Originally Posted by bedfordstop View Post
i kind of want to do a fresh reinstall of my OS and PT 9 at some point to see if i can shake the gremlins out.
I also played around with my output routing, and it hasn't changed anything. I also did a fresh install of OSX last night and still no luck.

I've played around in 4 different sessions today, and the only one to have the headphones working properly was the first session after the install. I have now gone from having the occasional cut out, to having static in everything I listen to through my headphones. This is so frustrating. I've had this thing for only 5 days and approximately 90% of the time I've used it, I've have this issue.

Is it worth waiting for Avid to do something about? I'm really ready to just box it up and take back and go for Saffire Pro 40 or something.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-16-2011, 06:57 AM
NJ Soul NJ Soul is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Whitehall, PA
Posts: 36
Default

3 days later after submitting an official support case with avid using my special tech support code or whatever, I still have yet to hear back from anyone. Not even an automated response email to let me know how long they will take to get back to me.

Failing hardware + uncommunicative support + my own missed deadlines as a result of all this = unheard of rage and frustration.

Just unbelievable.

(signature rig is out of date, obviously using mbox pro, or tried to use mbox pro rather...)
__________________
NJ Soul

PT LE 8.0.4 | Barebones Windows 7 x64 | Intel Core 2 Quad 2.4ghz OC'ed to 3.01ghz | ZALMAN CNPS9700 CPU Fan | Asus P5k Deluxe/wifi AP Mobo | 8gb 1066 ddr2 ram | PPC S61EPS 610W 12V power supply | 2x WD 300gb 10,000rpm Velociraptors | MBOX 2 | BCF2000 | MicroKONTROL | Radium 49 | POD X3 | iPAD | Mackie Studio Monitors | and my favorite new addition - Logitech Illuminated Keyboard (the greatest keyboard of all time)

Last edited by NJ Soul; 11-17-2011 at 03:48 AM. Reason: Correction
Reply With Quote
  #9  
Old 12-01-2011, 07:07 AM
Dan Lyth Dan Lyth is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2
Default Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro

Avid, this needs to be sorted. Our studio has had two Mbox Pros for almost a year now and we've had nothing but problems. Headphone outputs working only intermittently, random noises, no low latency monitoring, audio buffer underflow errors.

In terms of reliability it's a serious step-back from the Mbox 2's we used to have. Definitely won't be buying Avid hardware when it comes to upgrading unless this kind of issue is sorted.

Very disappointed. This product could have been superb.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-01-2011, 01:02 PM
Ormond Ormond is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: San Bernardino, CA USA
Posts: 279
Default Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro

I am betting the Tech people are being thwarted by the bean-counters. Betting Avid knows it should have a recall/replacement program but the Execs in Accounting won't her of it.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eleven Rack headphone port versus MBOX and other interface headphone ports World Spirit Eleven Rack 3 02-12-2012 11:34 PM
002 console headphone problems mote45 Tips & Tricks 2 01-03-2006 10:15 AM
Having Headphone Monitoring Problems Cannibal80 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-26-2005 02:40 PM
mbox - occasional playback distortion bjkiwi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 04-05-2005 12:19 AM
headphone monitoring problems.. tim carter 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 12-11-2003 03:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com