Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-15-2012, 06:56 AM
RoganX RoganX is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kendall
Posts: 10
Default Audacity Sound, Reaper Sound, Pro Tools NO SOUND

I have the ASIO configuration setup in the control panel using input and output to the mbox. Works just fine with that setup in Reaper. With Audacity I don't see that ASIO control panel, but I do see its output to MME - which is different than Reaper - but never the less works.

I don't see any options in pro tool 10 so send sound to something other than the ASIO driver for the mbox.

I had a similar issue with Cubase and it was some button I had to enable. I've looked all over pro tools and I can't find the similar button.

The fact that reaper is using the mbox tells me pro tools should as well. I see signal levels in protools for recording and during playback - just no sound out of the speakers.

My cubase setup I no longer have and it was in Xp. My current setup is windows 7, pro tools 10 and mbox 1. I have a driver that works from
https://www.usb-audio.com/get-the-driver.asp and you can check out the demo here http://www.usb-audio.com/download.html...beep every 30 seconds. There is also asio4all driver - google asio4all - if you want to check it out.

Anyway is protools having a problem with the first gen mbox? Or is there some button like cubase I need to enable.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-15-2012, 07:21 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,903
Default Re: Audacity Sound, Reaper Sound, Pro Tools NO SOUND

Quote:
Originally Posted by RoganX View Post
Anyway is protools having a problem with the first gen mbox?
Looks like it is.

http://duc.avid.com/showthread.php?t=318481
__________________
Too much blood in my drugstream

Gigabyte X99 SOC Force Mobo Bios vF6d
Intel Core i7 5930k socket 2011 v3 @ 3.50GHz
32GB DDR4 Crucial RAM
System: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Record: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Samples: Samsung SATAlll SSD 840 Pro
Storage: 2x Samsung SATAlll SSD 840 Pro
EVGA GeForce GTX 750 Graphics
PT 11HD (v11.2.1) Omni s/pdif w Eleven Rack
HD 96I/O
Win 8.1 Pro
Reply With Quote
  #3  
Old 03-18-2012, 03:02 PM
RoganX RoganX is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kendall
Posts: 10
Default Re: Audacity Sound, Reaper Sound, Pro Tools NO SOUND

Quote:
Originally Posted by zedhed View Post
I have drivers that are developed for the mbox. It should work. ProTools 10 sees it. I also record into it and see audio, so playing back should be possible if it can receive audio. If it wasn't working I would imagine it wouldn't even record - buts its recording.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-18-2012, 09:06 PM
RoganX RoganX is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kendall
Posts: 10
Default Re: Audacity Sound, Reaper Sound, Pro Tools NO SOUND

I got it to work using a asio4all beta driver. The version 10 did not playback and the usb asio driver from audio-usb.de didn't playback either. I had to an option that forces it to use 16bit, but I think that is fine for Vocals.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox Pro 3 master volume knob initial adjust jumps from no sound to sound : | Focuret 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-17-2012 04:45 PM
MBox2Pro - Boot:No Sound; Disconnect/Reconnect Firewire: Get Sound; Why? mav9999 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-23-2009 08:48 PM
OT - PT / REAPER sound settings (and shortcuts) ChadB 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-05-2009 07:51 AM
Skywalker Sound (Lucasfilm) Supervising Sound Editor Interview HDFilmtools Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 10-02-2008 03:12 PM
Can't get Audacity sound through Digi 002R Gothboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 05-08-2008 11:54 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:42 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com