Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-03-2011, 04:54 PM
beasleymusic beasleymusic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: United States
Posts: 14
Default Audio clock problems.."Check clock source and sample rate.." Please help!

Hello everyone,

I have had my profire 2626 and Pro-Tools M-Powered 8 setup for a little over a year and it's worked fine until today. I just got new monitors and hooked them up before I got the message saying there was something wrong with my clock source. I don't think this is the problem, but I also had just upgraded iTunes which maybe had some kind of conflict? I have no idea. I am running ProTools M-Powered 8.0.4 on an Asus desktop that has windows 7 home premium installed into it. My sync source is set up to internal and my sample rate is at 44.1 which is the sample source for the sessions. I'm upgrading to M-Powered 8.0.5 right now but I have a bad feeling that isn't going to work....Please help!


Computer Specs:

Asus Desktop computer model: Asus CM5671

Processor: Pentium Dual Core CPU E5500 @ 2.80 GHz

4.00 GB of RAM

Windows 7 Home Premium 64-bit operating system


I'm not too good with computer specifications so if you need more information, I don't really know how to find it
Reply With Quote
  #2  
Old 08-03-2011, 11:54 PM
beasleymusic beasleymusic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: United States
Posts: 14
Default Re: Audio clock problems.."Check clock source and sample rate.." Please help!

I cut off the "Ignore clicks and pops during playback/record" button and it started working and when I cut it off I get the audio clock problem...weird.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Problem detected with audio clock. Check audio clock and sample rate." Focusrite 2i4 Terry Wetzel Third Party Interfaces 10 11-08-2013 07:18 AM
Problem detected with audio clock. Check that your clock source and sample rate are c Solow1nonly 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 07-06-2011 09:22 PM
problem detected with audio clock. check that your clock source and sample rate are c angeleda 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 10-05-2010 08:09 PM
Error: "Problem detected with audio clock. Check that your clock source and sample... mongo_man 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 28 05-01-2010 07:08 AM
"Problem detected with audio clock. Check that your clock source and sample......... ASD15 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 03-26-2010 04:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com